Foto:

Vrijwilligers in zonnetje gezet

Mooie erkenning voor de vrijwilligers van The Gap en andere vrijwilligers in Haaksbergen. Zij zijn in het zonnetje gezet door de provincie Overijssel. Dankzij vrijwilligerswerk komen mooie projecten tot stand. 

HAAKSBERGEN - De provincie Overijssel reikt in het nationaal jaar van de vrijwilliger honderd prijzen uit aan menden, die zich vrijwillig hebben ingezet. “Ze verdienen daar waardering voor”, vinden de beleidsbepalers in Zwolle. Ook in Haaksbergen zijn prijzen uitgereikt. Onder andere aan Tanja Lammers. De inwoonster van Haaksbergen is de aanjager van het lokale project The Gap. Dat is een nieuw park in het dorpshart. Een braakliggend terrein is omgetoverd tot een parkachtige locatie waar het prettig toeven is. Er zijn onder meer speeltoestellen en bankjes. Het park is nagenoeg gereed. Nu wordt gewerkt aan het groen. “We houden zaterdag 27 november een aanpootdag. Dan gaan de beukenhaag en het bosplantsoen geplant worden”, laat Lammers weten. 

Belangstellenden kunnen meehelpen het park nog fraaier te maken. Er wordt die dag gewerkt van 9 tot 15 uur. Aanmelden kan via 06-53618373 en temlammers@yahoo.com. Niet alleen voor The Gap was er een vrijwilligersprijs. Statenlid Herman Kalter reikte meer vrijwilligersprijzen uit. Ook Andrea Hofsté van bootcamp Haaksbergen en Paulien Temmink van Duofiets voor Sint Isidorushoeve zijn in het zonnetje gezet. Verder was er nog een zogeheten ‘groene’ vrijwilligersprijs. Deze is overhandigd aan de vrijwilligers van Nivon natuurvriendenhuis Den Broam. Ze realiseerden onder meer boomhutten, een belevingsbos, natuurpad, klein buitentheater, klimparcours voor de jeugd en een pad, dat toegankelijk is voor rolstoelers. Ook was er een prijs voor Andrea Hofsté. Zij heeft met een groep mensen van AVH ervoor gezorgd dat er een bootcamproute is op het Scholtenhagen. Die is eerder dit jaar geopend.

Meer berichten
 
Auto zoeker