<p>Vrijwilligers aan het werk met het planten. Het streven is om de biodiversiteit te verbeteren. Foto: Jarno Calmeyn.&nbsp;</p>

Vrijwilligers aan het werk met het planten. Het streven is om de biodiversiteit te verbeteren. Foto: Jarno Calmeyn. 

(Foto: JARNO_CALMEYN)

Haaksbergen wordt beetje groener

Haaksbergen wordt een beetje groener volgend voorjaar. Er wordt een groenactie georganiseerd om in het buitengebied heggen te planten. Belangstellenden kunnen meehelpen met planten. Het gebeurt in januari, maar aanmelden kan nu al. Meer biodiversiteit is het streven. 

HAAKSBERGEN - Haaksbergen krijgt er talrijke heggen bij. Nu nog niet, maar na de jaarwisseling. Dan zijn er twee plantdagen. Het is een initiatief van stichting Hoopheggen. “We gaan voor het eerst in Haaksbergen heggen planten. Onze stichting bestaat enkele jaren, maar in Haaksbergen zijn we nog niet geweest. We planten in deze plaats op zaterdag 15 en zaterdag 22 januari. Dat doen we op een locatie bij de nieuwe N18 en de oude rondweg ten zuiden van Haaksbergen”, zegt Jantine Schinkelshoek van stichting Hoopheggen. Deze organisatie wil de natuur helpen. 

Heggen zijn goed voor de biodiversiteit. Daarom worden op meerdere plekken in Twente plantdagen gehouden. “Stichting Hoopheggen plant heggen om het Twentse landschap te herstellen. Ook geven we de biodiversiteit daarmee een opkikker. We planten zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”, zegt Schinkelshoek. Ze worden op particulier terrein geplant. “We leveren vrijwilligers, maar ook de grondeigenaar moet voor vrijwilligers zorgen. Bovendien moet er catering zijn.” Meer vrijwilligers zijn welkom om mee te helpen met planten. Maar we zouden ook graag nog veel meer heggen willen planten in Twente”, aldus Schinkelshoek. Dat gebeurde afgelopen week ook al in Albergen. “In december gaan we nog naar Hellendoorn en in januari naar Bornerbroek.”

Een plantdag geeft volgens de organisatie veel voldoening. “Na een plantdag kijk je achterom en weet je dat je een bijdrage hebt geleverd aan een betere biodiversiteit. Het Twentse landschap is daarmee weer een stukje hersteld”, aldus Jantine Schinkelshoek. Een plantdag duurt doorgaans van 9.30 tot 13 uur. Opgeven kan op jijbent@hoopheggen.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker