Foto: Shutterstock

Asbestsanering van start in afgebrande panden

Komende maandag 22 november start Langezaal met het verwijderen van asbest uit de panden aan de Markt 18 en 19. Een daarvan werd in juni getroffen door brand en zijn nu rijp voor de sloop. Voor het zover is moet wel het asbest weggehaald worden.

HAAKSBERGEN - In één van de panden ontstond destijds in de avonduren brand op de bovenverdieping. Dit greep snel om zich heen, waardoor het pand fikse schade opliep. Ook het naastgelegen gebouw, pal naast het ‘Gat in de Markt’ zal gesloopt worden. Voor dit kan gebeuren moet asbest weggehaald worden. De komende weken zijn de asbestsaneerders in beschermende pakken druk bezig. De gemeente verwacht dat de panden na de kerstvakantie gesloopt kunnen worden. Wanneer dat klaar is zal het terrein voorzien worden van puinverharding. Het kan dan gebruikt worden als opslagplaats voor bouwmaterialen voor verbetering van de Molenstraat.

Landelijk zijn gemeenten en provincies druk bezig om asbesthoudende objecten zoals deze panden vroegtijdig te saneren, graag vóór er brand ontstaat. Hierbij kunnen namelijk vezels vrijkomen die gevaarlijk kunnen zijn voor de volksgezondheid. Saneren voor een brand maakt dit een stuk minder risicovol.

Meer berichten
 
Auto zoeker