Foto:

‘Bewaar de herinnering’ met Dolph Ruesink

Schrijver en journalist Dolph Ruesink is volgende week donderdag 25 november te zien in theater De Kappen. In zijn nieuwe programma ‘Bewaar de Herinnering’ voert hij mensen terug naar de jaren ‘50 en ‘60.

HAAKSBERGEN - De 68-jarige Haaksbergenaar was meer dan veertig jaar werkzaam bij de krant Tubantia. Hij pende diverse boeken zoals over de rockgroep Normaal maar ook de vele ontmoetingen die hij had met bekende en minder bekende landgenoten. Ook in de coronaperiode nam hij de pen ter hand voor zijn boek ‘Bewaar de Herinnering’, waarin hij de beelden van vroeger weer feilloos voor het netvlies weet te toveren. De theatershow bestaat uit een mix van leuke anekdotes, filmbeelden, muziek en fotomateriaal. Hij tovert deze te voorschijn uit een oude reiskoffer die op het podium staat. Welke herinneringen maakt bijvoorbeeld een spaarpot, rapportboekje, oud speelgoed of warmwaterkruik bij mensen los? De foto’s en filmbeelden gaan in op het leven van alledag en de typische sfeer van de wederopbouwjaren. Er zijn ook interactieve elementen zoals een leuke kennisquiz.

Kaarten á 5 euro dient men te reserveren door te emailen naar c.hartlief@dekappen.nl kaarten kopen via de website is vooralsnog niet mogelijk.

Meer berichten
 
Auto zoeker