<p>Mountainbikers op het parcours tijdens een vorige editie van de ATB Run.&nbsp;</p>

Mountainbikers op het parcours tijdens een vorige editie van de ATB Run. 

ATB Run en bergingsvijverloop

Twee sportevenementen samenvoegen: dat gebeurt op zondag 21 november. Er is weer een ATB Run in Haaksbergen. Maar ook hardlopers komen op die dag in actie. Dat doen ze op een deel van het parcours. Er is tevens een bergingsvijverloop. Belangstellenden kunnen zich al aanmelden voor de ATB Run. Dat is volgens de organisatie verstandig. Nu aanmelden voorkomt teleurstelling op de wedstrijddag. “Want er zijn maximaal tweehonderd startplekken.” 

HAAKSBERGEN - De organisatie is blij dat er dit jaar weer een ATB Run gehouden kan worden. Een jaar geleden ging er vanwege corona een streep door. Net zoals door zoveel andere sportevenementen. Maar dit jaar staat er dus weer een ATB Run op de rol in het Haaksbergse buitengebied. De zevende editie van de zogeheten Fysiotherapie De Werfheegde Run ATB Run Haaksbergen is op zondag 21 november. Het parcours is vernieuwd. Ook is er een AVH bergingsvijverloop. Die gaat om 10 uur van start op het loopparcours van de ATB Run. Na deze loop klinkt om 11 uur het startschot van de ATB Run voor deelnemers vanaf zestien jaar. Ook is er een juniorenwedstrijd voor de jeugd van twaalf tot zestien jaar. Zij beginnen om 11.15 uur aan hun wedstrijd. “Crossduatleten uit heel Nederland worden verwacht op dit uitdagende duursportevenement”, laat Richard Leussink namens de organisatie weten. Ook is er een nieuwe hoofdsponsor: Kievitsport uit Hengelo. Andere hoofdsponsoren zijn Scholten Tweewielers en Fysiotherapie De Werfheegde. Sponsoring is belangrijk voor de ATB Run. “Er een stevig fundament gelegd voor ondersteuning van het evenement in de komende jaren”, aldus Leussink. De start van de Fysiotherapie De Werfheegde Run ATB Run is om 11.00 uur op het terrein van AVH. Na twee loopronden om de bergingsvijver zullen de atleten drie ronden op de mountainbike afleggen door het Lankheet. Na het fietsen is er nog één loopronde. Deelname is mogelijk voor individuele atleten en teams. Ook is er een jeugdwedstrijd met aangepaste afstanden. Deelnemers kunnen zich tot 14 november voorinschrijven.

Aanmelden via www.inschrijven.nl. “Er zijn 200 startplekken”, aldus Richard Leussink. Na-inschrijving is mogelijk tot half uur voor de start. “Dit kan alleen als er nog startplekken vrij zijn.” Aanmelden voor bergingsvijverloop kan op de wedstrijddag. Vanaf 9.00 uur. Deelname jeugd tot en met zestien jaar gratis. Volwassenen drie euro.

www.rbrhaaksbergen.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker