<p>Bon Boys speelde zondag voor het eerst op de nieuwe mat. Lemelerveld werd met 2-0 verslagen. Foto: Bon Boys.&nbsp;</p>

Bon Boys speelde zondag voor het eerst op de nieuwe mat. Lemelerveld werd met 2-0 verslagen. Foto: Bon Boys. 

Overwinning op nieuwe kunstgrasmat

Nieuw kunstgrasveld voor Bon Boys. De eerste wedstrijd tegen Lemelerveld werd met 2-0 gewonnen. Meer vernieuwingen op het complex staan op de rol. Een officiële heropening is er in de zomer. Dan is er een oefenduel tegen FC Twente.

HAAKSBERGEN – Het kan de voetballiefhebbers in Haaksbergen niet ontgaan zijn de afgelopen maanden. Bij Bon Boys kon meerdere weken niet op het hoofdveld gevoetbald worden. De kunstgrasmat werd vervangen. Het nieuwe hoofdveld is twee weken geleden opgeleverd. De eerste wedstrijd van de hoofdmacht was afgelopen zondag. Bon Boys kende een prima vuurdoop. Lemelerveld werd met 2-0 verslagen. Tweedeklasser Bon Boys speelde daarvoor al twee thuisduels, maar die wedstrijden werden op het tweede kunstgrasveld afgewerkt. De voetbalclub aan de Kolenbranderweg heeft twee kunstgrasvelden. Het hoofdveld was na elf jaar aan vervanging toe. Op de 2-0 zege tegen de opponent uit Salland viel niet veel af te dingen. Vlak voor de rust zorgde Martijn Richters voor 1-0. Na de pauze werd de voorsprong verdubbeld door Milan Bultman. Hij benutte een strafschop: 2-0. Door deze zege staat het team van trainer Rob Haveman op de zesde plaats. Bon Boys heeft negen punten na vijf speeldagen. Bon Boys verwacht elf of twaalf seizoenen op de nieuwe kunstgrasmat te kunnen spelen. Aan de ingebruikname is geen officieel tintje gegeven. Een officiële opening volgt pas volgend jaar in de zomer. “We spelen in de voorbereiding tegen FC Twente. De datum is nog niet bekend, maar de toezegging van FC Twente is er al”, aldus voorzitter Gert-Jan Klanderman van Bon Boys. 

Bij Bon Boys stoppen de werkzaamheden niet na de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. De voetbalclub op ontmoetingspark De Greune krijgt ook nieuwe ledverlichting in de lichtmasten, een camerasysteem en nieuwe dug-outs. Met de nieuwe camera’s op de masten kunnen wedstrijdopnames worden gemaakt. Dat gebeurt niet alleen bij het eerste elftal, maar ook bij wedstrijden van de jeugdteams.

Meer berichten
 
Auto zoeker