<p>Marc Brandsma onderweg tijdens een wandeling in de Zweedse natuur.&nbsp;</p>

Marc Brandsma onderweg tijdens een wandeling in de Zweedse natuur. 

Nieuwe wandelgroep atletiekclub AVH

HAAKSBERGEN - Atletiekclub AVH houdt woensdag 3 november een informatieavond over Sportief Wandelen. Dat wordt een nieuwe tak van de vereniging. Wandeltrainer Marc Brandsma begint een week later met de eerste training. “We gaan wandelen in verschillende tempo’s. Dit is dus iets anders dan wandelen bij een wandelvereniging”, zegt Brandsma.

Wandelen is gezond. Dat is genoegzaam bekend. AVH wil sportieve wandelaars nu trainingen gaan aanbieden. Sportief Wandelen heet de nieuwe tak van de atletiekvereniging op het Scholtenhagen. Een trainer is al gestrikt. Marc Brandsma uit Haaksbergen gaat de wandelaars trainen. Hij is een lange afstandswandelaar en doet deze maand examen als gediplomeerd wandelsporttrainer. De eerste trainingsavond is woensdag 10 november. Een week eerder op 3 november kunnen belangstellenden informatie inwinnen in het clubgebouw. Dan is er een informatieavond waarin Brandsma uitleg geeft. De naam ‘Sportief Wandelen’ is bewust gekozen. “We gaan in verschillende tempo’s wandelen. Het doel is onder meer om meer uithoudingsvermogen te krijgen. Sportief wandelen is iets anders dan gewoon wandelen zoals dat bij een wandelvereniging gebeurt”, zegt Brandsma. Sportief Wandelen is volgens hem daarom geen concurrentie voor wandelclub DIO. “De wandelaars van DIO gaan gewoon wandelen zonder een trainer. Bij sportief wandelen daarentegen doen we ook interval. We leren meerdere wandeltempo’s te lopen. In het hoogste tempo is het bijna niet mogelijk om te kletsen zoals dat bij een wandelvereniging gebeurt.” In de trainingen van Brandsma wordt gewerkt aan loophouding, kracht, lenigheid en conditie. De deelnemers moeten wel de intentie hebben dat te verbeteren. Sportief Wandelen is volgens hem ook geschikt voor hardlopers, die net van een blessure hersteld zijn en langzaam in het ritme willen komen. Ook is deze wandelvorm een uitkomst voor mensen die de belasting van het hardlopen op het lichaam niet willen voelen. De wekelijkse trainingen zijn op woensdagavond.

Belangstellenden kunnen drie gratis proeftrainingen volgen. Daarna kunnen ze beslissen of ze lid willen worden. De deelnemers aan Sportief Wandelen worden dan lid van AVH en betalen contributie bij deze club. “Dat is 151 euro per jaar”, weet Brandsma. Betalen per kwartaal kan ook. Ook bij een klein aantal deelnemers gaat Sportief Wandelen van start. De infoavond op woensdag 3 november begint om 20 uur. Aanmelden is niet nodig. Het clubgebouw van AVH staat aan de Scholtenhagenweg 39.

Meer berichten
 
Auto zoeker