<p>Een bezoeker van de weekmarkt zet zijn handtekening voor behoud van de woningen aan het Zwarteland. Meer handtekeningenacties volgen.&nbsp;&nbsp;</p>

Een bezoeker van de weekmarkt zet zijn handtekening voor behoud van de woningen aan het Zwarteland. Meer handtekeningenacties volgen.  

Strijdbare bewoners Zwarteland geven niet op

HAAKSBERGEN - De bewoners van het Zwarteland zijn strijdbaar. Ze willen de handdoek niet in de ring gooien. De bewoners strijden voor het behoud van hun wijk. Woningcorporatie Domijn wil de woningen aan het Zwarteland, Beatrixstraat en Zieneschstraat slopen. De bewoners willen dat voorkomen. Daarom zijn op de weekmarkt handtekeningen ingezameld. Aan steunbetuigingen geen gebrek. In de eerste ochtenduren werden volgens woordvoerder Harrie te Wierik al enkele honderden handtekeningen verzameld. Binnenkort volgen meer handtekeningenacties. Ze willen woningcorporatie Domijn op andere gedachten brengen. 

Woordvoerder Harrie te Wierik kondigde op de weekmarkt meer handtekeningenacties aan. “We willen dat binnenkort ook bij de voetbalverenigingen HSC’21, Bon Boys en Haaksbergen gaan doen. Maar dat gaan we eerst vragen aan de clubs. Datzelfde geldt voor de supermarkten. Ook daar willen we handtekeningen inzamelen”, zegt Te Wierik. Zoals bekend wil Domijn tientallen woningen in deze buurt gaan slopen. “Het gaat om 49 woningen. Ze staan aan het Zwarteland, Beatrixstraat en Zieneschstraat”, verduidelijkt een andere wijkbewoner bij de handtekeningenactie op de weekmarkt. Het sloopplan stuit op verzet. De bewoners willen woningcorporatie Domijn overtuigen van hun argumenten dat het beter is de woningen te laten staan. Nu hopen ze op steun van veel plaatsgenoten. “Daarom houden we deze handtekeningenacties. Niet alleen hier op de weekmarkt, maar op meer plekken in Haaksbergen”, zegt Te Wierik. 

Meer berichten
 
Auto zoeker