<p>Leerlingen van een drietal scholen namen deel aan het project waarbij zij zelf een korte film gingen maken. Deze zijn te zien op Twente Short.</p>

Leerlingen van een drietal scholen namen deel aan het project waarbij zij zelf een korte film gingen maken. Deze zijn te zien op Twente Short.

Assink Lyceum sluit filmproject af films straks te zien op Twente Short

HAAKSBERGEN - Leerlingen van het Assink Lyceum in Haaksbergen hebben deelgenomen aan een project van Roombeek Cultuur Educatie waarbij zij onder meer een eigen korte film gingen maken.

Op 29 september en 12 oktober werden deze filmproject-dagen gehouden. Leerlingen kregen hier uitleg over alles wat te maken heeft met een film maken. Ze kropen zelf in de rol van de acteurs, filmers en regisseur. Het project had daarnaast ook een nevendoel: leerlingen wegwijs maken op het gebied van mediawijsheid.

Onder begeleiding van docenten van Tetem leerden ze waar ze op moeten letten bij het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media. Ouders en grootouders werden in de middag ontvangen op school voor een presentatie van de films. Naast het Assink Lyceum deden ook klassen van De Waerdenborch in Goor en Greijdanus in Enschede mee aan het project. 

Voor de leerlingen zijn korte films een relevant medium om in te werken - en eentje waar ze vaak zijdelings ook al ervaringen mee hebben. Immers, velen van hen maken al gebruik van bijvoorbeeld TikTok voor het opnemen van korte clips.

Uit al deze films kiest een vakjury de beste korte filmpjes die vervolgens worden vertoond op de eerste jongereneditie van ‘Twente Short’. Dit is de nieuwe naam voor het ‘Twents Festival van de Korte Film’. De eerste jongereneditie van het gerenommeerde Twente Short wordt georganiseerd op vrijdag 12 november en vindt plaats in Oldenzaal. De organisatie ligt in handen van Filmhuis Oldenzaal, Tetem en Filmhub Oost. Naast dat bezoekers deze middag een aantal geselecteerde filmpjes kunnen bekijken, vertelt Marie-Anne Faustinelli in het randprogramma over haar werk als contentmaker en gaat met jongeren in de zaal in gesprek over film (maken). Aan het einde van de middag reikt de jury een prijs uit aan het beste korte filmpje én kan het publiek stemmen op de filmpjes voor de publieksprijs.

Meer berichten
 
Auto zoeker