<p>Frans ter Huurne en Alfons Konhuurne bij het biljart in het clubgebouw van HSC&#39;21.&nbsp;</p>

Frans ter Huurne en Alfons Konhuurne bij het biljart in het clubgebouw van HSC'21. 

(Foto: Wim Busschers)

Caramboles maken bij voetbalclub

HAAKSBERGEN - HSC’21 heeft in samenwerking met stichting ‘FC Twente scoren in de wijk’ een nieuw project opgezet. Ouderen kunnen wekelijks in het clubgebouw een middag biljarten. “We gaan nu kijken of we voorzien in een behoefte”, zegt coördinator Frans ter Huurne van HSC’21. 

HSC’21 is meer dan een voetbalclub. De vereniging op het Scholtenhagen staat ook open voor nieuwe ideeën. “Een clubgebouw kan multifunctioneel worden gebruikt. HSC’21 heeft ook een maatschappelijke functie”, vindt coördinator Ter Huurne. Sinds kort trekt de voetbalvereniging in een nieuw project samen op met de stichting FC Twente scoren in de wijk. “De biljartmiddagen bij ons zijn nieuw. Maar in andere plaatsen in deze regio zijn ze hier al mee begonnen. Het wordt al in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Glanerbrug georganiseerd. Nu komt Haaksbergen als vijfde plaats daar dus bij”, zegt Ter Huurne. Het clubgebouw is wekelijks op woensdagmiddag geopend voor ouderen. Belangstellenden kunnen er biljarten. “We zijn daar vorige week mee begonnen. Op de eerste biljartmiddag waren we met vier ouderen. We gaan nu kijken of we voorzien in een behoefte”, zegt Ter Huurne. Maar het is niet zo dat er alleen gebiljart wordt. Ouderen kunnen ook aan tafel gaan zitten voor een praatje. “Of samen kaarten. Het gaat erom dat we ouderen de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten”, zegt Ter Huurne. Er wordt geen competitie gespeeld en de deelname is gratis. De bezoekers hoeven geen lid van HSC’21 te zijn. Ter Huurne hoopt de komende weken meer belangstellenden te kunnen begroeten.

De wekelijkse biljartmiddag op woensdag begint om 13.30 uur. De bezoekers betalen geen contributie. “Er is een vrije inloop.” Ook de plaatselijke fanclub van FC Twente in Haaksbergen juicht het nieuwe initiatief toe. “Ik heb al contact gehad met de fanclub. Binnenkort gaan we een afspraak maken”, zegt coördinator Frans ter Huurne van HSC’21.

Meer berichten
 
Auto zoeker