<p>Oefenlopers op het nieuwe parcours van de Engelse Mijlenloop van Haaksbergen.&nbsp;</p>

Oefenlopers op het nieuwe parcours van de Engelse Mijlenloop van Haaksbergen. 

Clinic voor beginnende hardlopers

HAAKSBERGEN - Het is nog lang geen voorjaar, maar bij atletiekclub AVH wordt al vooruitgekeken naar zondag 20 maart. Dan wordt er in Haaksbergen weer een Engelse Mijlenloop gehouden. Beginnende hardlopers kunnen meedoen aan een clinic. Maar eerst is er een informatieavond op maandag 11 oktober. 

Een clinic voor beginnende hardlopers in Haaksbergen is niet nieuw. Die wordt jaarlijks voorafgaand aan de Engelse Mijlenloop gegeven. Op zo’n twintig zondagochtenden werken beginners aan hun conditie en een goede looptechniek. Belangstellenden kunnen eerst informatie inwinnen. Er is een informatieavond op maandag 11 oktober in het clubgebouw aan de Scholtenhagenweg 39. “We geven dan uitleg over de opbouw van de trainingen. Het doel is dat iedereen op 20 maart vijf mijl kan hardlopen”, zegt trainer Fons van Sark. Doorgaans schrijven zo’n dertig beginners zich in voor de clinic. In de beginjaren van de Engelse Mijlenloop was de interesse groter. Maar elk jaar blijkt dat er weer nieuwe belangstellenden zijn, die goed willen leren hardlopen. De clinic is geschikt voor mensen die nog nooit hebben hardgelopen of na een lange tijd van niet sporten weer in beweging willen komen. Nieuw komend jaar is het parcours. De deelnemers lopen twee ronden van vijf mijl. In de nieuwe opzet komen ze twee keer door het centrum. Start en finish zijn op de Markt. Dat is onveranderd. “Maar via de Buurserstraat gaan ze het buitengebied in. Daarna lopen ze richting het Scholtenhagen en komen ze weer in Haaksbergen. Door het centrum lopen ze terug naar de Markt”, zegt organisatievoorzitter Mayk Egbers.

De clinic van atletiekvereniging Haaksbergen begint op zondag 24 oktober. De informatieavond is maandag 11 oktober om 20.00 uur in het clubgebouw aan de Scholtenhagenweg 39. Deelname aan de clinic bedraagt vijftig euro. Aanmelden voor de infoavond is niet nodig.

engelsemijlenloop.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker