<p>Marc Busschers in actie. Hij won de laatste editie van de Grote Prijs van Haaksbergen. Foto: Brian ter Braak.&nbsp;</p>

Marc Busschers in actie. Hij won de laatste editie van de Grote Prijs van Haaksbergen. Foto: Brian ter Braak. 

Biljarters strijden weer om Grote Prijs

HAAKSBERGEN - Na een lange pauze pakken de biljartliefhebbers in Haaksbergen de draad weer op. Er staan weer wedstrijden op de rol. De Grote Prijs van Haaksbergen gaat binnenkort beginnen. De inschrijving voor dit biljartevenement is bijna gesloten. 

Belangstellenden kunnen zich nog aanmelden. Maar komend weekeinde moeten alle namen bij de organisatie bekend zijn. Niet lang daarna beginnen de eerste partijen. Het biljartevenement wordt weer uitgesmeerd over meerdere maanden. De eerste caramboles worden deze maand al gemaakt in de cafés Dwars, De Elsmos en zalencentrum De Oude Molen. In deze locaties worden de komende maanden de poulewedstrijden gespeeld. De finale is in maart op twee dagen. “De finalewedstrijden zijn op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart”, zegt medeorganisator Brian ter Braak. Het finaleweekend is opnieuw in De Oude Molen aan de Fazantstraat. Ter Braak zegt dat er zo’n veertig aanmeldingen zijn. Wellicht komen er nog enkelen bij. “Daarmee beginnen we weer met ruim veertig deelnemers”, zegt Ter Braak. Hij hoopt dat het biljartevenement zonder onderbreking tot een normaal einde kan worden gebracht. Vorig jaar lukte dat niet. “We zijn een jaar geleden wel begonnen met de poulewedstrijden. Maar er zijn slechts enkele partijen gespeeld. Vanwege de lockdown moesten we de Grote Prijs van Haaksbergen stilleggen. Daarna hoopten we op een hervatting, maar die kwam er niet. We hebben dus geen winnaar gehad vorig seizoen”, zegt Ter Braak. De laatste winnaar is Marc Busschers. Hij kreeg ruim anderhalf jaar geleden de kampioensschaal uitgereikt.

De organisatie gaat nadenken over een nieuwe opzet in de komende jaren. Medeorganisator Brian ter Braak is benieuwd wat de deelnemers van een knock-outsysteem vinden. “Dan zijn er geen poulewedstrijden meer. In die opzet worden alle wedstrijden in één weekend gespeeld.” De organisatie gaat dit seizoen de interesse bij de deelnemers polsen. Ook bestaat de kans dat het onderscheid tussen de sterke A-poule en minder sterke B-poule verdwijnt. In de nieuwe opzet zou er dan nog maar één poule zijn.

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker