Leon Klaczynski is beste buur

HAAKSBERGEN - Leon Klaczynski kreeg een bijzondere bokaal, een beeld dat symbool staat voor ontmoeting, betrokkenheid en noaberschap, gemaakt door een kunstenaar van Aveleijn. Naast de bokaal kregen de winnaars ook een waardebon. Hiermee kunnen ze een prijs bepalen die verbinding tussen mensen in hun buurt stimuleert.

Voor de gemeenten Haaksbergen, Enschede en Losser werden 60 mensen genomineerd voor de Beste Buur Bokaal. In elk van de gemeenten is er één winnaar gekozen. In Haaksbergen was dat Leon Klaczynski. Dit gebeurde door een jury met daarin een vertegenwoordiger van de gemeente, de huurdersorganisatie en de woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis. Hij ontving de bokaal uit handen van wethouder Jan-Herman Scholten. 

Bij de nominatie was vooral de reden waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient, belangrijk. De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilige en fijne buurt. Juist in deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar.

Samenwerkende partijen

De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties, huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. 14 Twentse corporaties deden dit jaar mee. Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden kwamen dit jaar in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Nomineren kon via www.bestebuurbokaal.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker