<p>Een fiets goed op slot zetten is belangrijk om te voorkomen dat deze onvrijwillig van eigenaar wisselt - en uiteindelijk in een gemeentelijke fietsveiling komt.</p>

Een fiets goed op slot zetten is belangrijk om te voorkomen dat deze onvrijwillig van eigenaar wisselt - en uiteindelijk in een gemeentelijke fietsveiling komt.

Fietsen in de verkoop op zaterdag 25 september

HAAKSBERGEN - Eens in de zoveel tijd verkoopt de gemeente alle oude, gevonden fietsen. Deze worden dan geveild zodat een ander er weer van kan genieten. Op zaterdag 25 september is weer de fietsenveiling. Deze zal gehouden worden bij Twente Milieu aan de Elektrostraat 3 op bedrijventerrein Stepelo. De veiling start om 10.00 uur. Geïnteresseerden kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur een kijkje nemen.

Het is de cirkel des levens qua fietsen: ze worden gestolen, achtergelaten, gevonden en vervolgens geveild. Ook bijvoorbeeld fout geparkeerde fietsen worden weggehaald en opgeslagen in afwachting van de terugkeer van de rechtmatige eigenaar. De gemeente is verantwoordelijk voor het opslaan en goed beheren van alle gevonden items, waaronder dus de fietsen. Deze worden afhankelijk van de gemeente enkele weken tot maanden opgeslagen. In deze tijd heeft de eigenaar de gelegenheid om de fiets alsnog te claimen. In het geval van diefstal moet men dan wel een aangifte kunnen tonen.

De gemeente probeert ook de fietsveiling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het is dus belangrijk dat bezoekers zich houden aan de geldende maatregelen.

Meer berichten
 
Auto zoeker