Studiekring 50 plus start weer, ook in Haaksbergen

HAAKSBERGEN-is steeds belangrijker voor (oudere) mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Dat betekent niet alleen een gezond lijf, maar ook de geest en het sociale netwerk moeten onderhouden worden. Studiekringen passen daar heel goed bij. Zij zijn een aanvulling op het brede veld van ‘Leven Lang Leren’.

Een studiekring is een vaste groep senioren, die eens per veertien dagen bij elkaar komt om van gedachten te wisselen. Actualiteiten worden besproken en een zelf gekozen onderwerp wordt per toerbeurt door de deelnemers uitgewerkt en gepresenteerd. Het doel van de studiekring is om samen op de hoogte te blijven van de maatschappelijke ontwikkelingen en om kennis, ideeën en meningen met elkaar te delen.

De onderwerpen worden door de deelnemers zelf ingebracht op grond van interesse, ervaring of kennis. Vooropleiding en werkervaring zijn niet van belang, het gaat er niet om WAT je bent, maar WIE je bent. Een studiekring is voor iedereen toegankelijk. Een studiekring houdt de hersenen actief en de geest jong. De kring vergroot iemands sociale netwerk en kan uitgroeien tot een hechte groep mensen. 

In Nederland zijn al meer dan 60 studiekringen actief. In Haaksbergen gaat nu een studiekring van start georganiseerd door de Bibliotheek Haaksbergen. Geïnteresseerd? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op dinsdag 5 oktober om 10.00 uur in De Kappen, Blankenburgerstraat 40-42 in Haaksbergen. Voor meer informatie kan men bellen naar: 053-5730200 (Daniëlle Bekkers).

Meer berichten
 
Auto zoeker