<p>Blije kinderen na afloop van het open weekend bij Havoc. Nu kan de competitie beginnen. Foto: Havoc,&nbsp;</p>

Blije kinderen na afloop van het open weekend bij Havoc. Nu kan de competitie beginnen. Foto: Havoc, 

(Foto: )

‘Het was weer ouderwets gezellig’

HAAKSBERGEN - De opluchting is groot bij de volleyballiefhebbers in Haaksbergen. Ze kunnen nu aan de competitie beginnen. De eerste wedstrijden zijn deze week. Havoc begon het seizoen met het traditionele open weekend in De Bouwmeester. “Het was weer ouderwets gezellig.”

De sportverenigingen hopen dat er nu weer een normaal seizoen kan worden afgewerkt. Twee seizoenen achtereen gooide corona roet in het eten. Na de uitbraak van de pandemie werden de competities anderhalf jaar geleden stilgelegd. Een hervatting kwam er niet. Vorig jaar begonnen de competities opnieuw, maar moest er na enkele weken alweer worden ingegrepen. Dat seizoen duurde nog geen maand. Havoc pakte echter in het voorjaar de draad weer op. “We zijn toen weer begonnen met trainen. Dat hebben we buiten gedaan”, zegt medeorganisator Bente Baltink. Getraind werd op de velden van vv Haaksbergen en het beachveld op Ontmoetingspark De Greune. Na de zomervakantie mochten de volleyballers weer naar binnen. Jaarlijks is er bij Havoc ook een open weekend. Met die traditie werd dit jaar niet gebroken. Maar er golden wel allerlei restricties. “Er is een looproute en de teams moesten in sportkleding naar De Bouwmeester komen. Daardoor hoefden ze niet eerst de kleedkamer in.” In een open weekend presenteren de teams zich aan hun clubgenoten. Ook worden er tal van oefenwedstrijden gespeeld. Het programma was uitgesmeerd over drie dagen. “We hebben genoten. Het was weer ouderwets gezellig”, zegt woordvoerster Angelique Smeeman van Havoc.

Het eerste vrouwenteam van Havoc speelt in de promotieklasse. De ploeg uit Haaksbergen begint de competitie zaterdag 18 september met een thuiswedstrijd tegen Orion 2 uit Doetinchem. Het duel in De Bouwmeester begint om 17.30 uur. De tweede wedstrijd is doordeweeks. Op dinsdag 21 september is in Diepenheim Time Out’75 de tegenstander. Die wedstrijd in de sporthal aan de Dr. Quantstraat begint om 19.30 uur.

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker