<p>Thijs Boomkamp wint met zijn duif de laatste wedvlucht van dit seizoen. Een mooie afsluiter dus van een geslaagd jaar.</p>

Thijs Boomkamp wint met zijn duif de laatste wedvlucht van dit seizoen. Een mooie afsluiter dus van een geslaagd jaar.

Thijs Boomkamp voor de lens, want hij wint vanuit Sens

HAAKSBERGEN - De aller-allerlaatste wedvlucht van het jaar, de koninginnevlucht voor de jonge duiven, werd vervlogen op 11 september. De 57 duiven van leden van PV De Vale Doffer, werden ingekorfd op donderdag en vervolgens samen met duiven uit Gelderland en Utrecht vervoerd naar Sens, alwaar ze tezamen werden gelost op zaterdag 11 september om 09.00 uur.

Een laatste vlucht van maar liefst 504 kilometer, waar alleen duiven worden ingekorfd die nog voldoende in de veren zitten, want bij vele duiven heeft de rui inmiddels haar intrede gedaan. Zoals de eerste bomen hun bladeren laten vallen, zo zijn vele duiven al vrij kaal aan het worden door het vervangen van hun verenpak.

Thijs Boomkamp had drie duiven gevonden die in hun goede verenpak een eerlijke kans zouden krijgen tijdens deze wedstrijd. Toen de eerste meldingen van liefhebbers op kortere afstand op het internet prijkten, wist Thijs dat hij toch zeker tussen 15.00 en 15.30 uur een duif moest klokken om kans te maken op het eremetaal. Om 15.23.00 kwamen twee duiven aangevlogen, waarvan er eentje met een sierlijke draai op de klep viel. Yes, de eerstgetekende duivin die de laatste weken al vaker in de top vijf te vinden was! De eerste prijs voor Thijs.

Anekdote

Eenkele maanden geleden kwam dit duivinnetje van een vlucht terug met gebroken poot. Thijs verzorgde het duivinnetje door haar in de garage apart te zetten in een grote mand met daarin een handdoek waar ze op kon liggen. Na enkele weken kon de duif weer op haar pootje staan en toen deze genezen was, werd ze weer teruggeplaatst op het hok. Dat een duif zijn baas beloont voor zo’n verzorging was zaterdag te zien, want de laatste vlucht werd dus prooi voor dit duivinnetje dat hiermee 56 concurrenten achter zich liet.

De eerste prijs en dus de bloemen voor Thijs Boomkamp. Dan een speciale en eervolle vermelding voor de vliegende bakker, Herman ter Avest. Herman had op Sens 21 duiven ingekorfd en hij legt in de vereniging beslag op plek 2-3-4-5-6-7. Knappe prestatie waarmee Herman erg in zijn nopjes was. Ook wint Herman op plek 5 een grote bigshopper met boodschappen, gesponsord door de eigen vereniging. Met deze vlucht wordt seizoen 2021 afgesloten. Binnenkort worden de kampioenschappen van 2021 opgemaakt. 

Meer berichten
 
Auto zoeker