Pius X strijdt tegen textielafval

HAAKSBERGEN - Pius X ontving een uitnodiging om deel te nemen aan de Textiel Race Twente. De school is al actief met het scheiden van afval. Plastic en GFT worden apart ingezameld en de school zorgt voor de papierinzameling in de wijk. De Textiel Race en textielinzameling is een uitbreiding die erbij past.

De Textiel Race Twente startte voor groep 7/8 van Pius X afgelopen donderdag met een gastles over textiel, het hergebruik en recycling ervan. Textiel belandt nog steeds bij het restafval, terwijl een deel ervan geschikt is voor hergebruik door anderen of voor omzetten naar nieuwe grondstoffen. Vanaf vrijdag 17 september heeft de school ook een eigen container om het opgehaalde en ingeleverde textiel in te doen.
Met de Textiel Race wordt het voor leerlingen en scholen zo leuk mogelijk gemaakt om stil te staan bij textielinzameling. Het is een echte race tussen tien scholen uit heel Twente. De school die namelijk het meeste aantal kilo’s textiel inzamelt wint daarmee een geheel verzorgde schoolreis.

Hoe werkt het?

Iedereen in de buurt van de school kan via www.textielrace.nl aangeven dat ze textiel hebben dat opgehaald mag worden. Als dank voor het online aanmelden van het textiel ontvangen deelnemers kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life. De leerlingen van groep 7/8 komen na schooltijd langs om het textiel op te halen. Op school wordt zowel het opgehaalde als gebrachte textiel gewogen door de kinderen. Dus als er thuis nog textiel ligt wat op de nominatie staat om weg te gooien, meld dit dan bij Pius X en help de leerlingen aan een schoolreis.

Meer berichten
 
Auto zoeker