Een lesje van Rudolf Temmink: plek 1, 2 en 3

HAAKSBERGEN - Zaterdag 4 september stond er een bijzondere vlucht op het programma. De jonge en oude duiven werden tegelijkertijd gelost in het Belgische Arlon, een plaats vlakbij Luxemburg.

Rudolf Temmink had 10 jonge duiven uitgekozen om mee te doen aan deze vlucht. Rudolfs duiven hadden vorige week een week rust gehad en dat dit wellicht een goede keuze was, bleek wel. Ze konden uitgerust aan deze, naar later bleek pittige vlucht van hemelsbreed 284 kilometer, beginnen. 

Rudolf kreeg drie jonge duiven bijna tegelijk terug op zijn hok. Om 14.38 uur de eerste en elke minuut later nog een duif. Hij neemt daarmee plek 1, 2 en 3 van het podium in beslag. Met deze prestatie won Rudolf een schitterende bos bloemen, een rollade en een zak duivenvoer gesponsord door machinefabriek Wiha. “Verjaardagscadeautjes” voor het oudste lid van de vereniging, die op 5 september 88 jaar werd.

Natourvlucht

Zaterdag 4 september stond er ook een vlucht voor de natour op het programma. Bart had voor deze vlucht 20 duiven klaargestoomd. Dat vorige week buurman en vriend Ingo Sievers hem voor zat qua tijd, zat Bart niet lekker. Hij besloot er afgelopen week eens echt werk van te maken en nam zijn duiven zelfs mee voor een trainingsvluchtje naar zijn werk in Nijmegen.

Deze inspanning legde Bart geen windeieren, zo bleek. Nadat de duiven om 10.00 uur in Arlon werden gelost, zat mening duivencoach al ruim voor 14.00 uur in zijn tuin hopende op een vroege aankomst van zijn duiven. Pas om 14.21 werd het lange wachten beloond en zag Bart zijn duif op het hok landen. Wederom plek 1, missie geslaagd. Bart legt ook beslag op plek 4. Plek 2 en 3 zijn voor André Siegerink, terug van weggeweest. André was zeer in zijn nopjes met deze prestatie op deze pittige vlucht. De eerste plek levert Bart een heerlijke slagroomtaart op. Ook wint hij een rollade. Op plek 15 van de uitslag wint André Siegerink een boodschappentas met inhoud gesponsord door de eigen vereniging.

Bijzondere vermelding

Harry Leferink klokt het afgelopen weekend de snelste jonge duif van de vereniging. Had Harry de duif ingekorfd op de vlucht voor jonge duiven dan was hij eerste geweest. Harry had de duif echter ingekorfd op de natourvlucht. De snelste jonge duif leverde Harry een zesde plek op.

Meer berichten
 
Auto zoeker