<p>Hermien Leussink en Minke ten Bruggencate. Eigen foto.&nbsp;</p>

Hermien Leussink en Minke ten Bruggencate. Eigen foto. 

Samen buiten lunchen op marktplein

HAAKSBERGEN - Het moet een gezellige dag worden zondag 26 september in het dorpshart van Haaksbergen. Op het marktplein staan tafels waar geluncht kan worden. Ook het nieuwe park The Gap is dan geopend. 

‘De lange tafel van Haaksbergen’ heet het nieuwe initiatief waar meerdere organisaties bij betrokken zijn. “Het doel is een honderd meter lange tafel gezellig te vullen. Het wordt een tafel waar mensen met elkaar in contact kunnen komen. Ze kunnen elkaar dus ontmoeten”, laten Minke ten Bruggencate en Hermien Leussink namens de organisatie weten. De lunch begint om 13.00 uur. Maar belangstellenden zijn al eerder welkom. ‘De lange tafel van Haaksbergen’ begint om 11.00 uur. Meerdere organisaties hebben voor dit initiatief de handen ineen geslagen. Buurtsportcoach Minke ten Bruggencate en Hermien Leussink van Wijkracht helpen mee om er een succes van te maken. Maar het gaat er niet alleen om dat er gezamenlijk geluncht wordt. Ontmoeten en nieuwe ideeën opdoen, zijn de belangrijkste ingrediënten. “Ook in Haaksbergen bestaat eenzaamheid. Met ‘de lange tafel van Haaksbergen’ hopen we dat mensen samenkomen.” Ook organisaties hebben hun komst toegezegd. Bezoekers kunnen informatie inwinnen over ouderenbond KBO, Ziens, het Alzheimercafé en de buurtsportcoach. Ziens is een inloopvoorziening. “Met ‘de lange tafel van Haaksbergen’ brengen we organisaties samen die iets tegen eenzaamheid doen.” Op die zondag is vanaf 13.00 ook het nieuwe park The Gap geopend. Daar kan onder meer jeu de boules gespeeld worden.

De lange tafel van Haaksbergen is van 11.00 tot 14.00 uur. De eerste twee uur kunnen bezoekers onder meer met organisaties in gesprek gegaan. De lunch is vanaf 13.00 uur. Aanmelden is verplicht. Dat kan tot 18 september. Een lunch kost 2,50 euro. Aanmelden via shoppeninhaaksbergen.nl/lunch-de-lange-tafel.html

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker