<p>Middenvelder Sjoerd Overgoor van HSC&#39;21. Foto: PR HSC&#39;21.&nbsp;</p>

Middenvelder Sjoerd Overgoor van HSC'21. Foto: PR HSC'21. 

(Foto: Wim Busschers)

Wachten op eerste competitiezege

HAAKSBERGEN - Na twee afgebroken competities hopen de amateurclubs weer op een normaal seizoenverloop. De voorbereidingen zijn begonnen. HSC’21 heeft inmiddels de eerste competitiewedstrijden al gespeeld. De derde divisie begint eerder dan de lagere competities. Maar na drie speeldagen staat de teller nog op nul punten. 

HSC’21 is na deze tegenvallende competitiestart hekkensluiter in de derde divisie. De Haaksbergenaren verloren zondag voor eigen publiek met 5-1 tegen JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. “Ik denk dat we heel wisselvallig zijn. Nu beginnen we goed en vallen we zo weer weg”, zegt middenvelder Sjoerd Overgoor voor de camera van Voetbal Plus TV. Tegen JOS Watergraafsmeer viel er op de beginfase inderdaad weinig aan te merken. Het gehavende HSC’21 was niet minder dan de opponent uit de hoofdstad. De ploeg van trainer Daniël Nijhof kwam zelfs op voorsprong, maar kon die niet vasthouden. Jasper Scholten scoorde bij de tweede paal uit een lage voorzet: 1-0. Voor de rust werd er nog drie keer gescoord, maar al die doelpunten vielen aan de andere kant: 1-3. In de tweede helft probeerde de thuisploeg de schade te repareren. HSC’21 nam het initiatief, maar de achterhoede van JOS Watergraafsmeer wankelde niet. De bezoekers maakten nog twee doelpunten waardoor de wedstrijd in 1-5 eindigde. HSC’21 kon overigens niet in de sterkste samenstelling aantreden. Meerdere spelers ontbraken vanwege blessures en een schorsing. “We missen een aantal sterkhouders voorin, die creatief zijn en met een individuele actie en snelheid wat kunnen creëren. Nu was het allemaal iets te voorspelbaar”, aldus Overgoor. Middenvelder Cenk Uguz van HSC’21 vond de nederlaag onnodig. “Deze wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen. We hebben het zelf weggegeven. Ik vond ons begin zeker goed. JOS Watergraafsmeer kreeg in die fase geen kansen”, aldus Uguz. Trainer Nijhof zag dat zijn ploeg soms slordig speelde. “Ik vond dat er heel veel ruimtes op het veld lagen waar wij heel slecht mee omgingen”, zei hij na afloop voor de camera.

HSC’21 speelt zondag en volgende week een uitwedstrijd. In Veldhoven is UNA de eerstvolgende tegenstander. Daarna volgt op zondag 19 september een uitduel tegen Dongen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 26 september. Dan wordt er op het Scholtenhagen om 14.30 uur afgetrapt tegen HVV Hollandia.

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker