Luisterverhalen Twents erfgoed

HAAKSBERGEN - De textielindustrie en zoutwinning komen op verschillende plekken aan de orde, maar ook de techniek, de stoomtrein en de lijnoliewinning zijn in de verhalen verwerkt. De acht verhalen kunnen op locatie worden beluisterd met de eigen smartphone. Scan daarvoor de QR-code op het informatiepaneel bij iedere geselecteerde plek. Eén van de acht plekken is Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Verder zijn Het Wevershuisje in Almelo, Museum Bussemakershuis in Borne, Zoutmuseum in Delden, de Museumfabriek in Enschede, Hazemeijer/Techniekmuseum Oyfo in Hengelo, de Pelmolen in Rijssen en Museum Vriezenveen in Vriezenveen van een paneel met QR-code.

Op de informatiepanelen staat naast de QR-code een verhaal over de geschiedenis van de industrie ter plekke en een toeristische kaart van de directe omgeving. Op die kaart is een fiets- of wandelroute ingetekend die de bezoeker nog meer inspiratie geeft over het industrieverleden van die plek. De acht musea hebben hun medewerking verleend aan de totstandkoming van de panelen. Het informatiepaneel met de kaart maakt onderdeel uit van het Routenetwerk Twente. De verhalen kunnen ook beluisterd worden via www.visittwente.nl.

Wie geïnteresseerd is in het industrieel erfgoed in het Euregio-gebied kan ook in Gelderland en in Duitsland terecht. Daar zijn eveneens informatiepanelen met een QR-code geplaatst. Ga dus op ontdekkingstocht per fiets, te voet of per auto.

Meer berichten
 
Auto zoeker