<p>Het VAR-moment in de wedstrijd tussen het eerste elftal en de jeugdspelers. Bas Nijhuis was scheidsrechter.&nbsp;</p>

Het VAR-moment in de wedstrijd tussen het eerste elftal en de jeugdspelers. Bas Nijhuis was scheidsrechter. 

(Foto: Wim Busschers)

VAR grijpt in bij ludieke wedstrijd

HAAKSBERGEN - HSC’21 viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Een jubileumcommissie heeft een omvangrijk programma samengesteld. Daaronder ook een wedstrijd tussen de jeugd en het eerste elftal. Die ludieke voetbalwedstrijd is gewonnen door de kinderen. Zij versloegen de hoofdmacht met 4-2. Het duel stond onder leiding van betaald voetbal-arbiter Bas Nijhuis. 

“Het was een leuke avond met veel ouders, opa’s en oma’s langs de kant. Nijhuis zorgde zelfs nog voor een VAR-moment. Dat kwam ook nog op het Instagramaccount van Veronica Inside”, zegt voorzitter Laurens Waning van de jubileumcommissie. De organisatie had er een happening van gemaakt. Er was onder meer een fraaie toegangsboog en bij de opkomst van de spelers kwam er groenwitte rook uit de rookpotten. Confetti en de hymne van de Champions League ontbraken evenmin. Het spektakel werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van een zaterdagteam. Voor het omroepen had HSC’21 Gerard Kruizinga gestrikt. Hij is speaker van Heracles Almelo. Op het hoofdveld stonden meer dan zestig voetballers van Onder 8, Onder 9, Onder 10 en het eerste elftal. De hoofdmacht van trainer Daniël Nijhof moest het tegen vijftig jeugdspelers opnemen. Na het eindsignaal kregen de kinderen nog een jubileummedaille.
Deze ludieke wedstrijd was niet de eerste jubileumactiviteit. HSC’21 speelde al tegen FC Twente en Heracles Almelo. Het jubileum begon ruim twee maanden geleden met een samenzijn op 21 juni. Ook werd die dag het jubileumshirt gepresenteerd. Het tenue kan besteld worden. “Enkele elftallen van HSC’21 gaan dit seizoen in het jubileumshirt spelen”, weet Waning, die samen met Erwin Wolferink, René Aellerinck, Klaas Doets en Rene Waning de jubileumcommissie vormt.
Op de rol staan nog tal van festiviteiten waaronder een jubileumrevue en een feestweek. De jubileumrevue is op 24 en 25 september in De Kappen. Die avond wordt verzorgd door het Noll’n Koor. “Maar niet alle stoelen zullen bezet zijn. Twee derde is het maximum vanwege de coronamaatregelen. Dat betekent ongeveer tweehonderd bezoekers per avond”, zegt Waning. Op die twee avonden worden niet alleen grappen gemaakt. Bij de jubileumrevue wordt tevens het jubileumboek van HSC’21 gepresenteerd. Dat is geschreven door Rene Waning.
Een maand na de jubileumrevue zijn er nog twee feestavonden in zalencentrum ‘t Hagen. Maar daarmee is het nog niet afgelopen. In november wordt er gestreden om de dartstitel. De winnaar mag zich ‘HSC’21 darter van de eeuw’ noemen. Eind dit jaar is er ook nog een kerstbingo en de trekking van de jubileumloterij. De laatste festiviteiten zijn in het voorjaar. HSC’21 gaat in samenwerking met Albert Heijn een voetbalverzamelalbum uitgeven en een afsluitend jubileum voor de vrijwilligers organiseren. Kaarten voor de jubileumrevue kunnen bij Waning besteld worden, 06-38265624.

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker