Twee vluchten voor duiven Vale Doffer

HAAKSBERGEN - Vrijdagavond 27 augustus togen 10 duivencoaches van De Vale Doffer naar het clublokaal om in totaal 233 duiven in te korven voor een natourvlucht vanuit Duffel. Zaterdag 28 augustus vlogen 53 jonge duiven van De Vale Doffer vanaf Nanteuil le Haudouin naar huis.

Ingo en Kenneth Sievers deden met 39 duiven mee aan de natourvlucht vanuit Duffel. Afgelopen twee weken zat hun buurman Bart Goering ze steeds voor, maar deze week wilden ze revanche. En zo geschiedde… Menig duivencoach opende zaterdagochtend de gordijnen en zag het somber in. Veel bewolking met motregen. Tot verbazing van velen besloot de lossingscommissie de duiven toch al om 08.45 uur te lossen. Dit pakte voor de Haaksbergse duivenmelkers niet goed uit, want rond 11.20 uur, zo’n kwartier voor de duiven weer zouden moeten komen, begon het te regenen en hard te waaien. Eén duif van Ingo en Kenneth trok zich hier niets van aan en landde met ruime voorsprong op de rest van het peloton om 11.34 uur op de klep. Gemiddelde snelheid met deze harde tegenwind: ruim 68 kilometer per uur. Missie volbracht, buurman Bart verslagen en wederom een heerlijke slagroomtaart voor de familie Sievers. Ingo en Kenneth legden verder beslag op plek 3-4 en 6. Bart Goering nestelde zich hier netjes tussen op plek 2 en 5. Op plek 15 won Mannes Pijffers een grote boodschappentas met inhoud gesponsord door de eigen vereniging. 

Vlucht jonge duiven

Zaterdag 28 augustus stond een vlucht voor jonge duiven vanuit Nanteuil le Haudouin op het programma. Om 9.30 uur konden de 53 duiven van PV De Vale Doffer aan hun pittige terugreis beginnen. Een straffe tegenwind met af en toe een buitje zorgden ervoor dat de duiven het niet cadeau kregen. De eerste twee duiven van Mannes Pijffers waren echter goed opgewassen tegen deze omstandigheden, want om 16.56 uur kreeg Mannes zijn eerste duif thuis. Een twintigtal minuten later gevolgd door zijn hokgenoot, die daarmee plek 2 wist te bemachtigen. Het immer goedgemutste lid Mannes Pijffers nam trots de bloemen en rollade in ontvangst. Op plek 3 eindigde Herman ter Avest die zijn duif klokte om 17.37 uur. Hij won ook op plek 5 een goedgevulde boodschappentas met inhoud, gesponsord door de eigen vereniging.

Meer berichten
 
Auto zoeker