<p>Door een hogere gemiddelde snelheid van zijn duif wint Jan Breukers een mooie bos bloemen.</p>

Door een hogere gemiddelde snelheid van zijn duif wint Jan Breukers een mooie bos bloemen.

Champagne kan worden ontkurkt door Jan Breukers

HAAKSBERGEN - Zaterdag 21 augustus stond de zevende vlucht voor jonge duiven op het programma. Dit keer vanuit de losplaats in Frankrijk met de idyllische naam Chalons en Champagne. De te vervliegen afstand bedroeg zo’n 386 kilometer hemelsbreed. Ook dit keer was er weer goed ingekorfd. De zes liefhebbers van de Vale Doffer brachten 63 duiven aan de start.

Zaterdag opende menig duivenmelker goedgemutst de gordijnen na het ontwaken. Het bleek echter dat het deze dag slecht weer was voor nieuwsgierige mensen. Een dikke deken van mist hing over Twente. Echter, in Frankrijk was het stralend weer en vooraleer de duiven Haaksbergen zouden bereiken, zou de mist wel zijn opgetrokken. Prima voorspelling naar later bleek. Om 08.00 uur gingen de kleppen van de vrachtwagen open en konden de duiven aan hun terugreis beginnen.

Thijs Boomkamp klokte met maar twee duiven mee zijn eerstgetekende duivinnetje om 13.12 uur. Jan Breukers klokte zijn eerste duif om 13.13 uur. Echter, de duiven van Jan moeten bijna 3 kilometer verder vliegen. Dit betekent een hogere gemiddelde snelheid, dus de bloemen van Ricks gingen naar Jan. Thijs Boomkamp werd tweede en op plek drie vinden we een duif van Mannes Pijffers, die hiermee het podium compleet maakte. Op plek 10 wint Herman ter Avest een boodschappentas met inhoud, gesponsord door de eigen vereniging. Op naar volgende vlucht, dan vliegen de jonge duiven een sectorvlucht vanuit Nanteuil le Haudouin.

Meer berichten
 
Auto zoeker