<p>Er wordt gewerkt in het park in aanbouw. Er staan al diverse toestellen. Over ruim een maand is de opening.&nbsp;</p>

Er wordt gewerkt in het park in aanbouw. Er staan al diverse toestellen. Over ruim een maand is de opening. 

(Foto: The Gap)

‘Over een maand is het hier groen’

HAAKSBERGEN - Het zal menigeen ongetwijfeld al zijn opgevallen. In het zogeheten Gat in de Markt wordt gewerkt. In het dorpshart van Haaksbergen ontstaat een nieuw park. Een naam is er ook. Het Gat in de Markt wordt The Gap. Over ruim een maand moet het gereed zijn. The Gap is een burgerinitiatief. Tanja Lammers en Rob Paulus wilden graag hun steentje bijdragen aan een verfraaiing van het centrum. Het Gat in de Markt was menigeen een doorn in het oog. Het was een open terrein waarop bouwpuin lag. Lammers en Paulus wilden het voortouw nemen om het terrein op te knappen. Het initiatief voor een park kreeg steun van de gemeente en centrumondernemers. Ook vonden ze medestanders, die mee wilden werken aan de realisatie van The Gap. “We vormen nu een team van zeven personen”, zegt Paulus.

Inmiddels is er veel voorwerk verricht. The Gap nadert zijn voltooiing. Er staan onder meer speeltoestellen, zitbankjes en een tafeltennistafel. Ook is er een jeu-de-boules-baan aangelegd. Maar er komt nog meer. “We gaan hier ook een grote ligschommel plaatsen”, zegt Paulus. Opvallend is eveneens de watertappunt. Die heeft stichting The Gap gekregen van de rotary. “Het watertappunt moet nog aan het waternet worden gekoppeld. Dat zal binnenkort gebeuren. Bezoekers hebben dan vers drinkwater.” Op het terrein liggen ook boomstronken en tractorbanden. Die kunnen voor bootcamp gebruikt worden. “Dit wordt een park om te ontspannen en te sporten.” De initiatiefnemers van The Gap denken tevens aan de biodiversiteit. Aan de kant van de Hibbertsstraat wordt een insectenhotel geplaatst. Voedsel kunnen ze in de directe omgeving vinden. “We gaan hier ook bloemenmengsels inzaaien.” Nu oogt The Gap nog als een zandterrein waarop allerlei attributen staan. Maar dat zal de komende weken veranderen. “We zaaien gras in. Over ruim een maand zal het helemaal groen zijn. Ik hoop dat we eind september The Gap officieel kunnen openen.”

The Gap bestaat uit twee terreinen aan weerskanten van de Hibbertsstraat. Het terrein tussen de Markt en de Hibbertsstraat is in eigendom van de gemeente. Het andere deel van The Gap is kleiner. Dat is de grond waarop vroeger zalencentrum De Bron stond. Dat terrein is van Roerink. Inmiddels is op die plek een beachveld verrezen. “Het beachveld zou ook gebruikt kunnen worden voor het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi in Haaksbergen. Dat is altijd op de Markt. Het beachveld aan de Hibbertsstraat zou dan een inspeelveld kunnen zijn.” Stichting The Gap had het park deze zomer willen openen. Maar door corona en de brand ernaast ontstond vertraging. Naast The Gap werd in juni een leegstaand winkelpand door brand verwoest. “Er was instortingsgevaar. Daardoor mochten we drie weken het terrein niet op en moesten we werkzaamheden uitstellen.”

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker