<p>De motorrijders in het centrum van Haaksbergen. Eigen foto.&nbsp;</p>

De motorrijders in het centrum van Haaksbergen. Eigen foto. 

Indrukwekkende stoet motorrijders

HAAKSBERGEN - Haaksbergen kijkt terug op een indrukwekkend evenement Rijden voor Geluk. Acht wensambulances en zo’n 260 motoren, trikes en zijspannen deden mee aan de jaarlijkse toertocht voor Wensambulance Oost-Nederland. De stoet trok veel bekijks, vooral in Haaksbergen dat zondag het vertrek- en eindpunt was. 

In het centrum was er een toespraak en een minuut stilte. Talrijke Haaksbergenaren keken in de centrumstraten met bewondering naar de langsrijdende motoren. Rijden voor Geluk is een tweedaags evenement. Op de eerste dag was er geen toerrit. Die zaterdag was er allerlei vermaak op het terrein van voetbalvereniging Haaksbergen. Daar konden bezoekers onder meer op koopjesjacht gaan. Er was een grote warenmarkt. Ook kinderen konden zich vermaken.

Een jaar geleden kon Rijden voor Geluk niet doorgaan vanwege corona. Maar ditmaal tot grote opluchting van de organisatie wel. Het evenement wordt georganiseerd door de zogeheten Chopper Custom Vrienden. Dat is een gezelschap motorrijders, dat zich inzet voor Wensambulance Oost-Nederland. Chronisch en terminaal zieken kunnen in de wensambulance mee. De toertocht was op de tweede dag. Tegen elven zondagochtend verzamelden zich vele tientallen motorrijders bij het vertrekpunt op het Scholtenhagen. Samen met acht wensambulances maakten ze een rit door Twente en de Achterhoek. Het werd een emotionele dag. Een van de zieken was Casper Meurs uit Apeldoorn. Hij heeft kanker en is ongeneeslijk ziek. “Casper deed altijd mee als zijspanrijder aan Rijden voor Geluk. Maar nu is hij ernstig ziek en gaat hij mee in de wensambulance”, zegt medeorganisator Willem Schippers. Hij begroette zijn motorvriend bij aankomst op het Scholtenhagen en had het daar zichtbaar moeilijk mee. Rijden voor Geluk moet verder zonder Casper en dat doet pijn. De Apeldoorner heeft overigens aan meer liefdadigheidsritten meegedaan. “Ik deed het ook voor bejaarden en kinderen. Nu is het een emotionele dag, maar ik ben blij dat ik er bij ben”, zegt hij. De toerrit trok ook landelijke media-aandacht. SBS 6 liet ‘s avonds beelden zien in het programma Hart van Nederland. Na het einde van de toerrit zondagmiddag kon de organisatie de opbrengst bekendmaken. Aan het evenement is namelijk ook een geldinzameling voor een goed doel gekoppeld. Chopper Custom Vrienden schonk 12.192,37 euro aan Wensambulance Oost-Nederland. “Het was een prachtige dag met zon, een beetje regen, een lach, een traan en heel veel blije mensen.” De organisatie stond ook stil bij de pasgeleden overleden grondlegger Kees Veldboer van de wensambulance. Schippers: “Er was een minuut stilte op het marktplein. Dat was een eerbetoon aan hem, de mensen die ons ontvallen zijn na de laatste toerrit en degenen die aan corona gestorven zijn.”

www.wensambulance.nl

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker