<p>Tuin Beckelo houdt zondag een open dag. Daar word je vrolijk van. Tuinliefhebbers kunnen regelmatig genieten van de mooiste bloemen en planten in elk jaargetijde.&nbsp;</p>

Tuin Beckelo houdt zondag een open dag. Daar word je vrolijk van. Tuinliefhebbers kunnen regelmatig genieten van de mooiste bloemen en planten in elk jaargetijde. 

Lach mee in Tuin Beckelo!

ENSCHEDE - Tuinliefhebbers zijn zondag 25 juli van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom in Tuin Beckelo aan de Beckumerstraat 460 tussen Beckum en Boekelo. “Wie mocht denken dat je alleen van bloeiende planten vrolijk wordt, zou zondag de papaverbollen eens moeten bekijken. Vermoedelijk gaat u zelf mee glimlachen. Is dit het werk van de Beckelo-kabouters? Wie zal het zeggen’’, aldus Elly Roelvink.

Tuin Beckelo houdt komende zondag een Open Dag. En in de maanden augustus, september en oktober is er nog een keer een Open Dag. Vier Open Dagen in totaal. In de tuin staan trouwens nog veel meer planten dan papaverbollen die er vrolijk uitzien. Om er een paar te noemen: rudbeckia’s, phloxen, crocosmia, salvia’s (die vermoedelijk ook al bloeien) en de imposante, statige eenjarige leonotis.

De liefst 2400 vierkante meter tuin is door Elly Roelvink en Lambertus Hoogeveen met plezier gemaakt. Waar ooit brandnetels en distels de baas waren bepalen nu volop siergrassen, tal van kleurrijke planten, struiken en bomen het beeld.

De kronkelende paadjes, soms bijna verborgen zitbanken en leuke schuilplekjes – ook handig bij regen – maken het bezoek van de tuin extra plezierig, stelt Roelvink. “Wie al vrolijk is, heeft eigenlijk geen bakje troost nodig. Maar natuurlijk staan koffie en thee met een koekje zondag echt wel klaar. En de vroegkomers kunnen hun tuincollectie aanvullen met leonotis-planten.’’

Wie op 25 juli verhinderd is of andere dingen op het programma heeft staan, dat vindt Roelvink niet erg. Een bezoekje aan de Beckelo Tuin en meelachen met de bollen is ook mogelijk op 22 augustus, 19 september en 17 oktober. Buiten deze dagen om is de tuin op afspraak geopend voor tuinclubs. Email voor meer informatie over de tuinen en het bezoek via tuinbeckelo@gmail.com.

Mooi blauw is niet lelijk, zoals deze salvia uit Tuin Beckelo in fraaie vorm laat zien, aldus Elly Roelvink. “Onze tuin ligt tussen Boekelo en Beckum, aan de Beckumerstraat 460 in Enschede. Zijn de papaverbollen in Tuin Beckelo: een staaltje tekenkunst van de kabouters? U kunt het zelf komen zien.’’

Meer berichten
 
Auto zoeker