<p>Jongerenwerker Bart van der Burg.&nbsp;</p>

Jongerenwerker Bart van der Burg. 

Jongeren hoeven zich niet te vervelen

HAAKSBERGEN - De jeugd in Haaksbergen hoeft zich de komende weken niet te vervelen. Er worden zogeheten Summergames gehouden. Jongerenwerk Skillz in Haaksbergen heeft daarvoor een subsidie gekregen. Net zoals afgelopen winter. “In de winter konden we Wintergames organiseren. Nu hebben we een mooi programma Summergames”, zegt jongerenwerker Bart van der Burg van Skillz. Hij ging intussen al op pad met een groep jongeren naar Het Rutbeek. Daar wachtte de escape room op de jeugd uit Haaksbergen.

Summergames is een reeks activiteiten in de zomerperiode. Het kan georganiseerd worden dankzij een subsidie van de Johan Cruijff Foundation, Richard Krajicek Foundation en Sociaal Werk Nederland. “Wij hebben de subsidie weer aangevraagd en zijn gehonoreerd”, zegt Van der Burg. In totaal is er 2.000 euro beschikbaar. Van dat geld kunnen tal van activiteiten bekostigd worden. “De Wintergames zijn ons goed bevallen. Nu zien we dat er iets meer animo is. Inmiddels hebben we zo’n veertig aanmeldingen binnen. Aanmelden kan nog steeds. Ik denk dat we met deze activiteiten ook voorzien in een behoefte. Nog steeds gaan veel jongeren niet naar het buitenland op vakantie. Ze blijven in Nederland of gaan helemaal niet weg”, zegt Van der Burg. Het programma is uitgesmeerd over meerdere weken. De jeugd kan binnenkort ook naar de Theo Scholteschool. Niet om te leren, maar om laser quest te spelen. “De school staat leeg. We hebben de gangen donker gemaakt en skeletten opgehangen. Op 27 juli spelen we er laser quest.”

Jongeren kunnen momenteel ook wekelijks bij HSC’21 meetrainen. Er zijn op de woensdagavonden van zes tot kwart over zeven trainingen. “De doelgroep is kinderen van zes tot dertien jaar. Niet-leden mogen meedoen.” Ook handboogschieten staat op het programma. Dat gebeurt op het Scholtenhagen. Een andere opvallende sportactiviteit is bowls. Het jongerenwerk heeft de bowlsvereniging in Haaksbergen daarvoor weten te strikken. Maar bowls voor jongeren? “Het is een sport die vooral door ouderen wordt gespeeld. Maar dat maakt niets uit. Integendeel. Het is juist leuk om verschillende groepen mensen bij elkaar te brengen. De ouderen willen het graag tegen ons opnemen”, weet Van der Burg. Ook is er een bootcamp. “Net zoals bij de wintergames. Daarvoor hebben we de bootcamporganisatie Get Real Fit ingeschakeld. Op de dag van de wintergames hadden we ook bootcamp op ontmoetingspark De Greune.” Verder staan er onder meer nog een zeskamp bij De Wilder en tafeltennis bij Hatac op de rol. “Tal van sportclubs ondersteunen ons. Het is fijn om de jongeren wat aan te kunnen bieden deze zomer. Maar we staan vanwege corona wel in nauw contact met de gemeente.”

Meer berichten
 
Auto zoeker