<p>Kenneth en Ingo&#39;s zus Eileen Sievers namen de prijzen in ontvangst. Het was een mooie, uitdagende vlucht voor ware topduiven.</p>

Kenneth en Ingo's zus Eileen Sievers namen de prijzen in ontvangst. Het was een mooie, uitdagende vlucht voor ware topduiven.

Ingo en Kenneth superieur op vlucht Chateauroux

HAAKSBERGEN - Je hebt van die vluchten waar alleen de echte klasbakken naar voren komen. Een soort van koninginnevlucht der duiven. Zo ook Chateauroux. Een plaats in Frankrijk hemelsbreed gelegen op zo’n 696 kilometer vanaf Haaksbergen. Hier brengen de duivenmelkers alleen echte krachtpatsers die zo’n afstand in één dag kunnen overbruggen, aan de start.

Op donderdag 15 juli werden door de leden van de Vale Doffer 79 duiven aan de start gebracht waarvan de duivencoaches dachten dat ze deze strijd aan zouden kunnen. Op zaterdag werd de vlucht uitgesteld naar zondag. Om 7.30 uur klonk het startsein voor terugreis van de vele duizenden duiven. De vrij stevige wind uit het noorden (tegenwind) en de droge lucht maakten deze wedstrijd tot een ware beproeving. Om 18.58 uur zagen Ingo en Kenneth een schim opduiken uit het zuiden, naar later bleek hun NL-1325107, een duif uit 2019. Deze duif is niet uit het verkeerde hout gesneden, want hij won in het verleden al meerdere kopprijzen. Dit keer goed voor een eerste prijs in de vereniging. Ze moest ruim een half uur wachten op hun tweede duif, welke zelfs nog tweede werd in de club. Hieruit blijkt dat de eerst geconstateerde duif echt een vroege was. Chapeau voor Ingo en Kenneth. Tijdens het uitreiken van de prijzen was Ingo zelf verhinderd vanwege de avondploeg, maar zijn zus Eileen Sievers nam samen met Kenneth de honneurs waar en ze nam een bos bloemen van Ricks Bloemen en een slagroomtaart in ontvangst.

Meer berichten
 
Auto zoeker