<p>Ontmoetingsmomenten voor senioren vallen al goed in de smaak. Er is ook voor u een leuke activiteit te vinden in De Kappen!</p>

Ontmoetingsmomenten voor senioren vallen al goed in de smaak. Er is ook voor u een leuke activiteit te vinden in De Kappen!

(Foto: Shutterstock)

Huiskamer voor iedereen!

HAAKSBERGEN - Er zijn in Haaksbergen net als in de meeste gemeenten veel ‘vrij toegankelijke voorzieningen’ te vinden. Dit is een brede vakterm; het omvat activiteiten en voorzieningen waar wij als inwoner terecht kunnen om iets te leren, hulp te krijgen of elkaar te ontmoeten. Ze zijn een belangrijke aanvulling op professionele zorg en ondersteuning en dragen bij aan een aangenaam leefklimaat. In De Kappen zijn steeds meer van dit soort voorzieningen te vinden. Wellicht zit er ook iets voor u bij?

De afgelopen jaren is veel werk verricht om De Kappen een echte, brede ontmoetingsplek te maken voor alle inwoners. Het idee is dat dit een huiskamer moet zijn; een plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Het idee om de vrij toegankelijke voorzieningen te vestigen in De Kappen is ingegeven door een uitdaging waar organisaties zoals Wijkracht mee kampen: hoe krijg je mensen daadwerkelijk die drempel over? Hulp en ondersteuning vragen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar wanneer je dit ‘spontaan’ kunt doen wanneer je in De Kappen bent voor een andere activiteit is deze drempel al een stuk lager. Al een tijdje zit het Taalhuis in De Kappen, evenals de bekende ontmoetingsgroepen voor ouderen. Nieuwe toevoegingen zijn het jongerenwerk van Skillz en ZIENS voor Haaksbergenaren die om uiteenlopende redenen minder goed deel kunnen nemen aan de maatschappij. Kijk ook eens op: www.wijkracht.nl voor informatie.

Meer berichten
 
Auto zoeker