<p>Willem Schippers en zijn collega&#39;s maken promotie in Haaksbergen voor Wensambulance Oost-Nederland</p>

Willem Schippers en zijn collega's maken promotie in Haaksbergen voor Wensambulance Oost-Nederland

Wensambulance op Scholtenhagen

HAAKSBERGEN - De Wensambulance Oost-Nederland komt naar Haaksbergen. Voor ongeneeslijk zieke patiënten wordt een toertocht georganiseerd. Maar er gebeurt nog veel meer op zaterdag 7 en zondag 8 augustus. “Op zaterdag is er een warenmarkt met muziek en kindervermaak. Een dag later is de toertocht. Die wordt heel indrukwekkend”, zegt organisator Willem Schippers.

Wensambulance Oost-Nederland is een organisatie die terminaal zieke mensen en langdurig zieken een mooie dag wil bezorgen. Zij kunnen meedoen aan een toertocht. “Die organiseren we al meerdere jaren. Maar het is de eerste keer dat dit in Haaksbergen wordt gehouden. Jan Bronkers en wijlen Henny Vreeling hebben daar een belangrijke rol in gespeeld. Zij hebben me in contact gebracht met voetbalvereniging Haaksbergen. Daar wordt het evenement gehouden. We hielden het voorheen bij café Kerkemeijer in Rekken, maar dat is verkocht. We moesten op zoek naar een nieuwe locatie”, zegt Schippers.

Het tweedaagse evenement van de Wensambulance Oost-Nederland heet Rijden voor Geluk. Er is een omvangrijk programma samengesteld. Op zaterdag 7 augustus wordt op het complex van vv Haaksbergen allerlei vertier aangeboden. “Kinderen kunnen zich uitleven op springkussens, schminken en meedoen aan een trike-run. Er zijn trikes waarin kinderen een ritje kunnen maken. Ook mensen met een beperking kunnen meedoen”, zegt Schippers. Op die zaterdag is er ook een warenmarkt op de parkeerplaats. Ondernemers en particulieren kunnen zich daarvoor aanmelden. “We hebben inmiddels 26 kramen verhuurd. Ze kosten vijftien euro per stuk en zijn drie meter lang. We hopen de warenmarkt nog uit te kunnen breiden.” De organisatie ziet er wel op toe wat er verkocht wordt. “Daarvoor hebben we reglementen. Tweedehandse spullen mogen ook verkocht worden mits het er allemaal netjes uitziet.” Op het complex wordt ook een muziekpodium neergezet. Er zijn meerdere optredens. Bovendien wordt ‘s avonds de opbrengst van de spaarpottenactie bekendgemaakt. “In tal van winkels in Twente staan spaarpotten. Klanten kunnen bij het winkelen doneren. Het geld naar de Wensambulance Oost-Nederland.” De organisatie heeft onlangs in Haaksbergen al promotie gemaakt voor het evenement. “We zijn op een woensdag naar de weekmarkt geweest. Binnenkort willen we ook naar de markt in Enschede en Hengelo.”

Wensambulance Oost-Nederland hoopt dat veel Haaksbergenaren op zaterdag 7 augustus naar het Scholtenhagen komen. Dat is ook het vertrekpunt van de toertocht op zondag. Die begint om 11.30 uur. Schippers weet dat het een emotionele dag gaat worden. “Er rijden acht wensambulances mee. Daarin liggen ongeneeslijk zieke patiënten, die gek zijn op motoren en trikes. Ook is er een minuut stilte in het centrum.”

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten
 
Auto zoeker