<p>Andr&eacute; Siegerink wint een mooie bos bloemen en een heerlijke slagroomtaart.&nbsp;</p>

André Siegerink wint een mooie bos bloemen en een heerlijke slagroomtaart. 

André Siegerink verslaat zijn buurman en wint Issoudun

HAAKSBERGEN - Een nationale vlucht waarbij alle afdelingen van Nederland tegelijkertijd losgaan, een machtig gezicht. Ruim 33.000 duiven werden zaterdag 3 juli om 06.45 uur gelost in Issoudun, hemelsbreed zo’n 672 kilometer gelegen vanaf Haaksbergen. De vroege lossing zorgde ervoor dat duiven voor het slechte weer terug konden zijn op hun hokken.

Bij De Vale Doffer waren op donderdagavond 144 duiven ingekorfd door 17 verschillende liefhebbers. André Siegerink kwam met 20 duiven aan de start, een best groot aantal, want hij wilde zijn buurman en concurrent Ingo Sievers graag voor zijn op deze pittige vlucht.
Om 15.36 zag Ingo Sievers een duif vanuit de verte aankomen. De duif kneep zijn vleugels al honderden meters voor het hok samen om zo de landing in te zetten. Tot verbazing van Ingo was het echter niet zijn duif, maar een duif van André Siegerink. De missie van André was volbracht. Niet alleen zijn buurman werd verslagen, alle 144 ingekorfde duiven van de vereniging werden met ruim 25 minuten voorsprong verslagen. Dit leverde André een mooie bos bloemen van Ricks Bloemen op alsmede een heerlijke slagroomtaart. De tweede prijs was voor Thijs Boomkamp die zijn duif klokte om 16.03 uur en de laatste trede van het podium werd bezet door Ingo Sievers die klokte om 16.10 uur.
Op plek 10 won Thijs Boomkamp een boodschappentas met inhoud van PLUS Leusink.

Meer berichten
 
Auto zoeker