<p>Een 3D-printer maakt een chocolaatje. Tijdens de Maakdag in de bibliotheek kunnen kinderen zelf ontdekken hoe dat werkt.</p>

Een 3D-printer maakt een chocolaatje. Tijdens de Maakdag in de bibliotheek kunnen kinderen zelf ontdekken hoe dat werkt.

Uitdagend zomerprogramma

HAAKSBERGEN - Zomer 2021 staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Tijdens de Maakdagen, die Tetem van juli tot en met september met haar samenwerkingspartners in Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience met tal van techniekworkshops. In de gemeente Haaksbergen vindt de Maakdag op maandag 10 juli plaats.

De Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je in vaste tijdsloten in de bibliotheek maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken. Kinderen van vier tot en met zes jaar leren programmeren met robot Cubetto, zeven- tot en met twaalfjarigen ontdekken een nieuwe virtuele wereld met de VR bril, krijgen een demonstratie van de lasercutter en maken een Festive Flashlight, jongeren van 13 tot en met 19 jaar gaan aan de slag met het maken van hologrammen en volwassenen maken een 3D ontwerp.

Drie vaste onderdelen

Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze een van bovenstaande - vooraf gekozen - maakworkshops van 60 minuten. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal mini-techniekworkshops, waar ze ter plekke een keuze in maken. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdag om draait! Tickets voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar: 2 euro per persoon en voor volwassenen: drie euro per persoon.

High Tech programma

Naast een bezoek aan de Maakdag kunnen kinderen van vier tot en met negen jaar op woensdag 12 juli bij Bibliotheek Haaksbergen tevens een High Tech workshop volgen. Tijdens deze workshops worden kinderen op hun eigen leeftijdsniveau uitgedaagd om nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen.

Duurzaamheid rode draad

In de workshop Mechmuis die op 23 juli van 10.30 tot 12.00 uur (8-11 jaar) en van 13.00-14.30 uur (9-12 jaar) wordt gegeven wordt plastic gesorteerd en wordt onderzocht welke soorten plastic voor hergebruik geschikt zijn. Kinderen gaan zélf aan de slag met het hergebruik van plastic en maken met behulp van sluitgiet-technieken de onderdelen voor het bouwen van een opwindmuis.


Voor alle workshops moet worden aangemeld via: www.bibliotheekhaaksbergen.nl/agenda

Meer berichten
 
Auto zoeker