Eindelijk een Lintje voor Bon Boys-legende Gerrit Lammers

HAAKSBERGEN - De beste ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding zijn die mensen waarvan hun omgeving gaat: “Huh? Hij heeft er nog geen?” In deze categorie kunnen we ook Gerrit Lammers scharen. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover; hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerrit Lammers hoort in de goede zin bij het meubilair van de amateurclub. Hij begon in 1970 met zijn vrijwilligerswerk bij Bon Boys. In de afgelopen vijftig jaar vervulde hij vrijwel iedere functie die er te vinden was binnen de vereniging. Onder meer als elftalleider, lid in het jeugdbestuur en lid van diverse commissies. In 1993 werd hij benoemd als voorzitter van het hoofdbestuur. Verder was hij betrokken bij internationale uitwisselingen van de club en bij projecten zoals de uitbreidingen van het clubgebouw en sportpark. Hij zette verder ook nog eens de sponsorcommissie op. Na zijn aftreden als voorzitter werd hij benoemd tot erelid - meer dan toepasselijk - en hij zet zich tot op de dag van vandaag in voor de club.

Betrokken bewoner
Naast de taken bij Bon Boys is hij sinds 1999 voorzitter van de Vereniging van eigenaren van wooncomplex De Broeckhuysgaerde. Hij is niet alleen actief in de algemene ledenvergadering, maar ook de technische commissie. Daarnaast organiseert hij allerlei activiteiten voor de bewoners én zorgt dat het onderhoud goed geregeld is. Kortom, een bijzonder verdienstelijke Haaksbergenaar die de beste kwaliteiten van een gedecoreerde en een goede noaber combineert.

Nomineren
De ervaring met Koninklijke Onderscheidingen is: “zien decoreren doet nomineren”, oftewel, veel mensen komen op het idee om iemand binnen hun organisatie of een naaste te nomineren voor zo’n onderscheiding. De gemeente Haaksbergen benadrukt dat dit een lang en complex proces is wat loopt over meerdere schijven. Na de eerste beoordeling door de gemeente zelf stuurt de burgemeester de aanvraag door naar de Commissaris van de Koning. Deze stuurt dit dan door naar het Kapittel voor de Civiele Orden die kijkt of men in aanmerking komt. Vervolgens gaat dit naar de minister, waarna de Koning een Koninklijk Besluit ondertekent. Voor de Lintjesregen van volgend jaar bent u inmiddels al te laat om iemand te nomineren. Wel is het mogelijk om voor bijvoorbeeld een jubileum te nomineren.

Meer berichten
 
Auto zoeker