Einddag AdoptIdee groot succes

HAAKSBERGEN - Op woensdag 23 juni was de einddag van AdoptIdee, een initiatief van PNO Consultants waarbij basisschoolkinderen gekoppeld werden aan ondernemers uit dezelfde omgeving. De kinderen gingen de afgelopen maanden meedenken over echte innovatieve-uitdagingen van innovatieve bedrijven.

“Ondanks dat we geen fysieke einddag konden realiseren, was het een ontzettend groot succes”, vertelt Carine Giesbers, initiatiefnemer AdoptIDee in Haaksbergen. De ondernemers werden ’s ochtends op drie verschillende scholen in Haaksbergen feestelijk verwelkomd met veel enthousiasme. Er waren rode lopers, AdoptIdee vlaggen en bellenblaasmachines aanwezig wat voor een spectaculair welkom zorgde.

Presentaties
Na ontvangst hebben de kinderen hun ideeën gepresenteerd aan de ondernemers. Zo is er een oplossing bedacht om schriften in te leveren bij de leerkracht zonder door de klas te hoeven lopen. Een aantal kinderen van basisschool De Paus Joannes kwamen voor hun ondernemer IACT met het idee voor een bureauscanner: een camera waarmee je je schrift kan scannen en daarna meteen kan inleveren bij de leerkracht. Carine Giesbers vertelt: “De ondernemers ondernemers werden door het enthousiasme van de kinderen zelf ook erg enthousiast.”

Negen winnaars
Omdat de einddag dit jaar niet fysiek en centraal plaats kon vinden kon er niet één winnaar gekozen worden. Daarom heeft iedere ondernemer het voor hen beste idee uitgekozen en zijn er negen AdoptIdee bokalen uitgedeeld. De leerlingen van de drie deelnemende scholen, basisschool De Paus Joannes, De Kameleon en basisschool De Bonifatius kregen aan het einde van de dag een leuke goodybag met daarin van iedere ondernemer een kleinigheidje. “Het was één groot spektakel, het was geweldig! De kinderen, ondernemers en leerkrachten waren stuk voor stuk enthousiast over de einddag!”, aldus Carine.

Uitbreiden
Ook dit jaar was AdoptIdee een groot succes. “Wij hopen in de toekomst nog uit te breiden met meerdere scholen en ondernemers uit Haaksbergen. Het zou al helemaal geweldig zijn als wij ook uit kunnen breiden naar andere steden in Twente. Hier zijn zeker plannen voor”, vertelt Carine. AdoptIdee is een mooi initiatief waarbij kinderen probleemoplossend leren denken en zij de ondernemers inspireren met hun ideeën.

Meer berichten
 
Auto zoeker