Diverse workshops bij Maakplaats de Kappen in juni en juli

HAAKSBERGEN - Er komen in juni en juli weer leerzame activiteiten aan binnen Maakplaats de Kappen. Wie creatief en onderzoekend is of wil worden, krijgt via zo de mogelijkheid te experimenteren en zich te ontwikkelen!

Daag jezelf op 3 juli uit door te experimenteren met zonne-energie! Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Bouw een zonnecel met losse elektronica-onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Na aanmelden ontvang je de Zoomlink; het Make-it-kit pakketje kun je bij de bibliotheek ophalen. De workshop begint om 15.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

Robot mTiny
Op 12 juli gaan kinderen van zeven tot en met negen jaar gaan aan de slag met robot mTiny. Met behulp van een tikpen als programmeerhulpmiddel trainen kinderen hun logisch denken en het vermogen om problemen op te lossen. Kinderen verdiepen zich in de wereld van het programmeren met behulp van codekaarten en thematische kaartblokken - interactieve en vermakelijke spelletjes stimuleren hun interesse in exploratie en ontwerp. Deze workshop is in de Kappen en is van 10.00 tot 11.00 uur.

Cubetto
Tegenwoordig zijn computers en robots niet meer weg te denken uit ons leven. Met behulp van robot Cubetto leren kinderen van vier tot en met zes jaar al de basisstappen. Deze vriendelijke houten robot maakt spelenderwijs leren programmeren mogelijk. Cubetto wordt geprogrammeerd door te spelen met kleurrijke delen, en niet digitaal via de computer. Er worden geen letters gebruikt dus iedereen kan meedoen zonder te hoeven lezen. Zes kinderen uit Haaksbergen en een begeleider kunnen deelnemen. Deze workshop is op 12 juli in de Kappen en is van 11.15 tot 12:00 uur.

Aanmelden
Je meldt je aan door je voornaam, achternaam, adresgegevens, e-mailadres en naam van de workshop te mailen naar d.bekkers@dekappen.nl. Na aanmelden ontvang je de gratis Zoomlink en verdere informatie en materialen. De kosten bedragen vijf euro per kind per workshop en dienen gepind te worden bij ophalen van materialen of voor aanvang van workshop.

Meer berichten
 
Auto zoeker