Han Wildenborg mag champagne ontkurken

HAAKSBERGEN - Wederom een dag uitstel vanwege de weersomstandigheden op zaterdag 12 juni. Te bewolkt en nevelig om de duiven verantwoord te kunnen lossen. De day after, zondag 13 juni was het echter super vliegweer voor de duiven. Een stralendblauwe lucht met her en der een stapelwolkje en een zuchtje wind uit het noorden zijn ingrediënten voor een (h)eerlijke duivenvlucht.

Om 07.00 uur klonk het startsein voor de duiven van de leden van De Vale Doffer voor de vlucht vanuit Chalons en Champagne, een stadje hemelsbreed zo’n 394 kilometer gelegen van Haaksbergen. Han Wildenborg was deze zondag zelf niet thuis en toen hij ‘s avonds om 18.00 uur thuiskwam, zag hij dat om 12.13 uur zijn duivinnetje reeds was geconstateerd, wat later goed bleek voor de eerste prijs tegen de 165 duiven van PV De Vale Doffer. Han was zelf op het moment van thuiskomen van de duiven niet thuis en belde zijn vrouw om te vragen hoe laat hij had gedraaid. Echter wist zijn vrouw Monique niet precies hoe ze de tijden af kon lezen van de digitale klok, waardoor niet bekend was hoe laat de eerste duif was geklokt. Het bleef spannend tot bij het afslaan van de klokken wie toch de eerste duif had. Han Wildenborg, gefeliciteerd met plek 1 waarmee hij een mooie bos bloemen verdiende van Ricks Bloemen. Op plek 2 vinden we Jan Breukers en op plek 3 André Siegerink.

Koninginnevlucht
Dan was er ook nog de koninginnevlucht uit St. Vincent. Vrijdagmorgen 11 juni gelost om 11.30 uur in deze mooie stad in het zuidwesten van Frankrijk. Bij de Vale doffer deden ook 17 duiven mee aan deze pittige wedvlucht. Zaterdag 12 juni om 17.40 werd het wachten beloond en zag fondspecialist Mannes Pijffers zijn doffer met ringnummer NL2018-1538257 weer op zijn hok landen. Goed voor de eerste prijs.

Meer berichten
 
Auto zoeker