Foto: Shutterstock.com

Alle informatie over de energietransitie op een nieuw platform

HAAKSBERGEN - Vanaf nu kunnen inwoners en ondernemers voor al hun informatie over duurzaamheid terecht op een geheel nieuw website: www.sterinsamenduurzaam.nl.

Hier staat alle informatie over energiebesparing, aardgasvrij en duurzame opwek van energie. En ook over klimaat en natuur, duurzaam vervoer en hergebruik in de gemeente Haaksbergen. De eerste stap is energie besparen. Want energie die we niet gebruiken, hoeft ook niet opgewekt worden. Afgelopen week is de nieuwe website www.sterinsamenduurzaam.nl officieel gelanceerd. Alle informatie over de belangrijkste duurzaamheidsthema’s is hier vanaf nu te vinden. Van energiebespaartips voor inwoners en ondernemers tot uitgebreide informatie over alternatieven voor aardgas. En van een handig overzicht van de initiatieven voor zonneparken tot uitvoerige antwoorden op bekende veel gestelde vragen. Ook kunnen inwoners via de website meepraten over bepaalde duurzaamheidsonderwerpen aan de hand van stellingen.

Energie én geld besparen
Energie besparen en de energie die we gebruiken ook duurzaam opwekken. Wethouder Duurzaamheid Louis Koopman wil dat samen met inwoners en ondernemers doen. “We willen inwoners en ondernemers goed informeren over de energietransitie”, aldus Koopman. “Deze nieuwe website helpt daarbij. Ik hoop dat inwoners en ondernemers nog veel meer energie gaan besparen. Want alle energie die we niet gebruiken, hoeven we óók niet duurzaam op te wekken. Veel inwoners weten al dat ze geld besparen door energie te besparen. Energie besparen merk je direct in de portemonnee.”

Belangrijk voor draagvlak
Inwoners proactief informeren over deze ontwikkelingen is belangrijk om draagvlak te krijgen onder besluiten. Zeker wanneer deze voor inwoners mogelijke nadelige gevolgen kunnen hebben. Dit bleek eens te meer bij de grote recente ophef in Noordoost-Twente over de geplande komst van windmolens. Ook het afsluiten van het aardgas is een maatregel die een grote impact gaat hebben op inwoners, aangezien zij zullen moeten investeren in alternatieven - iets waar weinig mensen nu zin in hebben. Duidelijk communiceren over voors, tegens en een stukje ondersteuning richting de inwoners moet helpen om mensen meer te activeren om zelf aan de slag te gaan met dit thema de komende jaren.

Meer berichten
 
Auto zoeker