Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Oranje met goed gemoed naar EK na zege op Georgië

ENSCHEDE - Met een goed gevoel richting het EK. Dat is het voornaamste wat het Nederlands elftal zondag overhield aan de laatste oefeninterland voor EURO 2020. Dankzij een 3-0 zege op Georgië zwaaiden de vrolijke fans Oranje met een goed gemoed uit richting de start van de EK-eindronde. Wout Weghorst en Ryan Gravenberch scoorden hun eerste treffer voor Oranje.

Het mooiste moment van de Oranje-avond? Die beleefden de 7.500 toeschouwers - het maximale toegestane aantal in het FC Twente Stadion vanwege de nog geldende coronabeperkingen - tien minuten na rust. Samen met Wout Weghorst. De in het nabije Borne geboren spits maakte uitgerekend in zijn eigen provincie zijn eerste goal in Oranje. Hij rondde een assist van Memphis genadeloos af (2-0) en de hele wereld mocht het weten. De emoties knalden eruit bij Weghorst die zijn feestje uitgebreid met de Oranjefans vierde. Zij konden de ongebreidelde passie en temperament van de Twent enorm waarderen.

Weghorst lijkt tijdens het EK op een basisplaats lijkt af te stevenen en dat is misschien wel de grootste verrassing van deze oefencampagne. Voor de laatste test zette bondscoach Frank de Boer in deze eerste ontmoeting ooit met Georgië nagenoeg dezelfde namen als afgelopen woensdag tegen Schotland (2-2) in zijn basisopstelling. Twee andere spelers stonden in Enschede aan de aftrap.

Meer berichten
 
Auto zoeker