Andre Siegerink wint weer!

HAAKSBERGEN - Eindelijk……de zon. Na weken met regen waarbij de duivenmelkers van De Vale Doffer tussen de buien door hun duiven moesten laten trainen was er dan eindelijk een droge dag met zon.

Zaterdag 29 mei stonden de 209 duiven van leden van De Vale Doffer, tezamen met ruim 16.000 andere duiven uit Gelderland en Overijssel op de mooie losplaats Nanteuil le Haudouin, hemelsbreed zo’n 437 kilometer vanaf Haaksbergen gelegen. Om 08.00 uur kregen ze het startschot om aan hun thuisreis te beginnen.

Uitdagende vlucht
Een noordenwind betekent dat de duiven tegen de wind in moeten vliegen, vanzelfsprekend met lagere snelheden als gevolg. Een van de nieuwste ontwikkelingen in de duivensport is een meldsite waar men de duiven die zijn gearriveerd door kan geven, zodat ook liefhebbers op de verdere afstanden kunnen inschatten wanneer hun duiven zouden kunnen arriveren. De eerste duiven werden in Gelderland geconstateerd en om deze voor te zitten, zou in Haaksbergen rond 14.00 uur geklokt moeten worden. Helaas was dat voor de Haaksbergse duiven dit weekend niet weggelegd. Deze pittige, maar eerlijke vlucht viel ten prooi, net als vorige week, aan Andre Siegerink. Andre was zelf op cursus voor zijn werk, maar hij had zijn automatische kloksysteem aangezet zodat zijn duiven toch geklokt konden worden ondanks zijn afwezigheid. Andre werd door zijn vrouw op de hoogte gesteld dat om 14.08.00 uur een duif was geconstateerd, naar later bleek goed genoeg voor de eerste prijs binnen PV De Vale Doffer. De duif had zijn thuisreis volbracht met 1.187 meter per minuut, wat neerkomt op ruim 71 kilometer per uur. Ook plek 5 was voor een duif van Andre. Plek 2 was voor Ingo Sievers, plek 3 voor Rudolf Temmink en plek 4 voor H. Wildenborg. Ingo Sievers won op plek 20 een boodschappentas met inhoud gesponsord door mede-clublid Theo te Marvelde.

Tweede vlucht
Dan was er nog een overnachtfondvlucht vanuit Limoges, gelost vrijdagmiddag 28 mei om 14.00 uur. Hier werden plek 1 en 2 opgeëist door fondman Mannes Pijffers die zijn eerste duif zaterdag 29 mei klokte om 10.23 uur, nadat de duif de 801 kilometer had overbrugd. Een zeer knappe prestatie. Alle winnaars gefeliciteerd.

Meer berichten
 
Auto zoeker