Foto: de Bibliotheek

Inloopspreekuur Digitale Zorg

HAAKSBERGEN - Het afgelopen jaar heeft iedereen ervaren dat er door het coronavirus beperkingen waren in het fysieke contact met zorgmedewerkers. Hierdoor is het nog belangrijker geworden om gebruik te kunnen maken van digitale voorzieningen in de zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een videoconsult met uw huisarts, digitaal een afspraak maken, uw medische gegevens inzien of online een vraag stellen.

Zo kunt u 24 uur per dag toegang hebben tot zorg, op een moment dat het u uitkomt. Digitale voorzieningen worden in te toekomst steeds belangrijker en niet meer weg te denken. Maar wat als u niet zo handig bent met de computer, het lastig is om een app te installeren of het niet lukt om een digitaal programma te gebruiken? Bij Bibliotheek Haaksbergen wordt u geholpen met het digitaal vaardiger worden.

Digitale zorg
Bibliotheek Haaksbergen start in samenwerking met de eerstelijnszorgverleners in Haaksbergen (EZH) en Stichting Digisterker een inloopspreekuur Digitale zorg. Hier kunt u terecht met vragen als “Hoe maak je digitaal een afspraak met de huisarts?”, “Hoe zie ik mijn laboratorium uitslagen?”, “Hoe doe ik een e-consult?’, “Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?”, “Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien” of “hoe download ik de Medgemak app”.

Meer informatie
Vanaf 7 juni kunt u iedere maandagochtend tussen 9.30 en 11.00 uur bij de bibliotheek binnen lopen om uw digitale vraag te stellen. Neem uw tablet of smartphone mee zodat een vrijwilliger u direct op weg kan helpen. Op de website www.eerstelijnszorghaaksbergen.nl onder ‘ik ben patiënt’ vindt u de mogelijkheden die de zorgverleners in Haaksbergen bieden op het gebied van digitale toegang tot zorg. Doe mee en word digi-vitaler!

Meer berichten
 
Auto zoeker