Dag van het Kasteel

TWENTE - Op maandag 24 mei, tweede pinksterdag, is het de Dag van het Kasteel. Dé dag om erop uit te gaan en verschillende kastelen te bezoeken. Ook in Overijssel zijn er kastelen die deelnemen aan Dag van het Kasteel.

Het thema van dit jaar is water. Waarom water? Voor kastelen en buitenplaatsen was waterbeheer zeer belangrijk. Water zorgde voor verdediging en de rivieren zorgden ervoor dat de bewoners snel op de buitenplaatsen konden komen vanuit de stad. Water was, en is onmisbaar. Je kunt een prachtige waterwandeling volgen door exclusieve locaties. Onderweg maak je kennis met de geschiedenis en kom je alles te weten over de rol van water op die locatie.

Spacetime Layers app
Ook dit jaar kun je op een coronaproof manier genieten van Dag van het Kasteel. Alle deelnemende kastelen en landgoederen zijn te vinden op: www.dagvanhetkasteel.nl. Onder het kopje ‘programma’ en ‘waterwandelingen’ zie je welke locaties opengesteld zijn. Zo ook bijvoorbeeld een waterwandeling bij Landgoed Nijenhuis uit Diepenheim en Landgoed Singraven uit Denekamp. Download ‘Spacetime Layers app’ en zoek op ‘Dag van het Kasteel’. Je kunt de route voor de wandeling vast downloaden, zodat je geen extra data verbruikt tijdens de wandeling. 

Meer informatie
Heb je nog geen plannen voor tweede pinksterdag, maar wil je wel wat leuks doen? Bezoek dan een van de deelnemende kastelen voor een historische en bijzondere dag. Meer informatie kun je vinden op www.dagvanhetkasteel.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker