Foto: Shutterstock

Train mee voor SKATE4daagse

TWENTE - De meivakantie staat voor de deur, dus wordt het tijd om lekker te skeeleren. Download de Sprint app voor de leukste routes bij jou in de buurt en ga alvast trainen voor de SKATE4daagse, die plaatsvindt van 30 augustus tot en met 5 september. Wereldkampioene Irene Schouten (FriesBlond) en YouTuber Kalvijn skaten alvast mee.

Je kon het afgelopen zomer al zien: dankzij de coronapandemie heeft Nederland het skeeleren herontdekt. Als de zon schijnt, gaan jong en oud tegenwoordig enthousiast op wieltjes de weg op. De inlineskates vlogen het afgelopen jaar de schappen uit. Het skeeleren, of inlineskaten zoals de sport officieel heet, beleeft een ware revival. Met de gratis Sprint app kun je je eigen skeelerprestaties bijhouden. Maar Sprint biedt veel meer dan dat. Vele duizenden liefhebbers maken al gebruik van deze app. Samen hebben ze vele routes achtergelaten, die jij weer kunt volgen. Ook verenigingen zullen hun mooiste en veilige routes in de app plaatsen. Zo vind je heel gemakkelijk de leukste skateroutes bij jou in de buurt. Kijk ook op: www.knsb.nl

SKATE4daagse
Schaatsbond KNSB, die ook het inlineskaten bevordert, speelt met een nieuw skeelerconcept in op de groeiende populariteit van de sport. Van 30 augustus tot en met 5 september rukt Nederland massaal uit voor de SKATE4daagse, zo is de bedoeling. In één week vier dagen skeeleren, waar je maar wilt en met wie je maar wilt van jong tot oud. Vanaf 5 kilometer per dag kun je tijdens de SKATE4daagse al meedoen voor een medaille door je te registreren via de Sprint app. “Trek je skeelers aan en doe mee. Inlineskaten is puur genieten, gezellig en gezond. Het gaat er niet om hoeveel kilometers je maakt, als je maar lekker in beweging bent”, zegt Irene. De SKATE4daagse sluit aan op SKATETIJD!, het jeugdprogramma van de KNSB. Daarmee wil de schaatsbond kinderen van 6 t/m 12 jaar veilig kennis laten maken met het inlineskaten.

Meer berichten
 
Auto zoeker