Breng kinderen liever op de fiets naar school

TWENTE - Veilig Verkeer Nederland is deze week begonnen met een nieuwe campagne, gericht op het veiliger maken van schoolomgevingen. Hoewel de Twentse gemeenten al veel doen qua het fysiek veiliger maken van wegen rondom scholen, is het ook vooral aan ouders zélf om in actie te komen.

Kinderen die naar de basisschool gaan wonen gemiddeld op minder dan drie kilometer afstand van de school. Dit zijn afstanden die perfect te doen zijn met de fiets of lopend. Toch worden nog relatief veel kinderen juist met de auto naar school gebracht. Dit zorgt weer voor drukte rondom scholen en een verhoogd risico op ongelukken. De VVN-campagne ‘Meedoen is Makkelijk’ spoort ouders aan om kinderen met de fiets of lopend naar school te brengen.

Grote uitdaging
De organisatie ziet ook dat veel schoolbesturen en verkeersouders worstelen met dit probleem; toch is het belangrijk om het autoverkeer terug te dringen. Helaas zijn het in de praktijk ook vaak juist de ouders die zelf dit soort verkeersrisico’s veroorzaken rondom scholen; zij zijn immers vaak goed bekend met de situatie en onderschatten zo de risico’s.

Meer berichten
 
Auto zoeker