Workshops in De Kappen

HAAKSBERGEN - Tijdens de meivakantie houdt De Kappen techniek workshops. Niet online, maar gewoon fysiek in De Kappen! Op maandag 26 april, woensdag 28 april en donderdag 6 mei is er voor jong en oud genoeg te doen. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per kind per workshop.

Iets vastpakken, aanwijzen of iemand een groot compliment geven met een dikke duim omhoog: met je vingers kun je van alles doen. Dit kun je met papier, rietjes en een touw heel goed zelf namaken! Of heb je meer zin in het maken van een flashlight om je feestje nog leuker of spannender te maken? Het kan allebei op maandag 26 april. Beide workshops zijn geschikt voor 8-12 jaar en er kunnen maximaal acht kinderen aan mee doen.

Programmeren en mTiny
Met de jonge techneuten, 4 tot 6 jaar, wordt een cubetto gemaakt. Dit is een vierkant robotje op wielen. Je kunt hem aansturen met het speciale controlebord. Zo maken kleuters al kennis met de basis van coderen en programmeren. Met de kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar wordt een mTiny gemaakt. Dit is een robotpanda op wieltjes die je kunt aansturen met een speciale pen. Er zijn 12 deelnemers mogelijk (inclusief ouders).

Kunstmatige robot
Een kunstige robot is een versierd bibberbotje bestaande uit een motortje, een batterij, elektriciteitsdraden, kroonstenen en tie-wraps. Als je de stroomkring aansluit bibbert het botje vanzelf. Ook krijg je op donderdag 6 mei opnieuw de kans om een flash light te maken. Beide workshops zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en er zijn per workshop acht deelnemers mogelijk.

Aanmelden
Je kan je aanmelden via d.bekkers@dekappen.nl onder vermelding van de naam van de workshop, je naam, e-mailadres en je telefoonnummer. Vanwege corona en de bijbehorende maatregelen, is het mogelijk dat één of meerdere workshops niet doorgaan. In dat geval word je gebeld.

Meer berichten
 
Auto zoeker