Geld-terug-actie Poen voor Groen verlengd

Geld-terug-actie Poen voor Groen verlengd

HAAKSBERGEN - Omdat bouwmarkten en winkels sinds half december dicht zijn geweest en ook nu slechts mondjesmaat mensen binnen mogen laten, hebben de deelnemende gemeenten besloten de actie Poen voor Groen te verlengen. Het blijft daarom ook na 31 maart mogelijk om kosteloos energiebesparende maatregelen te nemen in je woning.

Poen voor Groen loopt in de gemeenten Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente en Twenterand. Inwoners van deze zeven Twentse gemeenten konden tot nu toe al aanspraak maken op een subsidie van 50 euro voor de aanschaf van kleine energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld om energieverspillende lampen te vervangen door LED of om het warmteverlies uit de woning te beperken door het aanbrengen van tochtstrips en radiatorfolie.

Geld over
De uitvoering van energiebesparingsactie liep door de coronamaatregelen anders dan gepland. Tot aan de lockdown in december kochten duizenden huiseigenaren al energiebesparende maatregelen, dienden hun kassabon in en ontvingen 50 euro van het aankoopbedrag terug. Maar sinds de lockdown maakten Twentse huiseigenaren nog maar mondjesmaat gebruik van Poen voor Groen. Er is daarom nog geld over! De gemeenten hebben dan ook besloten om Poen voor Groen te verlengen. Wel geldt ‘op is op’, dus wees er snel bij.

Meedoen is simpel
Meedoen met Poen voor Groen kan eenvoudig. Je koopt bij een deelnemende winkel materialen om in de woning energie te besparen. De kassabon dient men in via de actiewebsite. Binnen enkele weken ontvangt u dan tot maximaal 50 euro van het aankoopbedrag terug. Woningeigenaren die tips willen om energie te besparen kunnen advies vragen aan de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente. Dit kan bij een (coronaproof) huisbezoek of tijdens een van de online spreekuren die in verband met corona in het leven zijn geroepen. Uiteraard kunnen ook de deelnemende winkels helpen bij het kiezen van de juiste materialen. Mensen die mee willen doen aan Poen voor Groen kunnen alle informatie vinden op: www.PoenvoorGroen.nl. Kijk ook op: www.duurzaamthuistwente.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker