Actie voor de marktkooplui

Actie voor de marktkooplui

HAAKSBERGEN - Wanneer premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie geven over de coronacrisis, zit Nederland massaal aan de buis gekluisterd. Iedereen in de hoop dat de regels worden versoepeld. Bij de laatste persconferentie was dit inderdaad het geval, maar het lijkt erop dat er steeds minder burgers iets snappen van het beleid dat gevoerd wordt.

Ook de marktkooplui zijn het zat, met name de marktkooplui met non-food producten. Zij krijgen niet de kans om zelf de kost te verdienen en ze vallen buiten de steunregelingen. Collega’s op de markt mogen daarentegen wel levensmiddelen verkopen en de winkeliers met non-food in het assortiment mogen, onder voorwaarden, weer de deuren (van een afgesloten ruimte) voor klanten openen. Wat is nu de reden dat non-food niet verkocht mag worden op de markt? Waarom is volgens de overheid het openstellen van deze branche nu zo risicovol? Op de markt in Haaksbergen werd hiervoor met een ludieke actie aandacht gevraagd. 

Zo liet marktkoopman Benno Nobbenhuis weten dat hij al twaalf weken bij de deur zit en hem geen toekomstperspectief wordt geboden door de overheid. Zijn collega Peter Reudink kan niet begrijpen dat in afgesloten winkels verkoop wel wordt toegestaan, maar in de frisse buitenlucht niet. Meer zien van deze actie kan op 24 februari. Zowel Hart van Nederland als NOS nieuws zullen hier aandacht aan besteden.

Meer berichten
 
Auto zoeker