Haaksbergen klaar voor de komende verkiezingen!

Haaksbergen klaar voor de komende verkiezingen!

HAAKSBERGEN - De stempassen vallen rond deze tijd weer op de mat. Uiterlijk komende woensdag 3 maart zult u deze zoals gebruikelijk ontvangen. Het is dan ook gelijk één van de weinige dingen die niet anders zijn deze verkiezingen...

Zoals u wellicht al weet, zullen de verkiezingen voor de Tweede Kamer deze keer uitgesmeerd worden over drie dagen. Naast de 'hoofddag' van woensdag 17 maart kunt u straks ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart naar de stembus. De gemeente opent namelijk een kleiner aantal stembureaus op deze twee dagen om uiteindelijk rijen op de woensdag te voorkomen. Wel roept de gemeente op om het liefst alleen gebruik te maken van deze stemdagen wanneer u kampt met een kwetsbare gezondheid. Op alle drie dagen zijn de stembureaus geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Dit moet mensen dus ruim voldoende gelegenheid geven om te stemmen op een moment dat niet zo druk is.

Meer opties
Voor mensen die liever niet persoonlijk willen stemmen zijn er, afhankelijk van uw leeftijd, één of twee opties. Zo kunnen kiezers van 70 jaar en ouder deze verkiezing ook per brief stemmen. Voor mensen die niet in deze leeftijdsgroep zitten is het enige alternatief om een ander te machtigen. De instructies staan hiervoor dan op de stempas zelf. Anders dan bij de reguliere verkiezingen mag een stemmer deze keer drie in plaats van twee volmachten meenemen.

Grote klus
De stembureauleden zullen naast het goede verloop van de stemprocedures zelf ook streng toe moeten zien op de naleving van de coronamaatregelen. De stembureaus worden zo ingericht dat men goed 1,5 meter afstand moet kunnen bewaren met looproutes. Bij de ingang staat desinfecterende handgel klaar. U dient de handen te ontsmetten voor en na het stembusbezoek. Stemhokjes en andere contactpunten zoals deurklinken en deurposten worden elk half uur schoongemaakt. Mensen worden bij aankomst op het stembureau ontvangen door een stembureaulid dat toeziet op de desinfectie en het bewaren van de afstand. Verder worden ook kuchschermen geplaatst bij de stembureauleden die uw identiteit en stempas controleren.

Meer berichten
 
Auto zoeker