Online activiteiten ‘Werk & Inkomen’

Online activiteiten ‘Werk & Inkomen’

HAAKSBERGEN - In maart organiseert Bibliotheek Haaksbergen in samenwerking met Bibliotheek Hengelo, vele online activiteiten met als thema ‘Werk & Inkomen’. Hierbij een overzicht van al deze, gratis online workshops. Dit overzicht is ook te vinden op www.bibliotheekhaaksbergen.nl.

Op 5 maart staat ‘Beter in beeld’ op de agenda. ‘Beter in beeld’ is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over hoe een goede indruk te maken van achter een beeldscherm. Deze workshop wordt gegeven door imagostylist Simone Tiehatten.

12 maart
Koffiepauze voor werkzoekenden - Werk zoeken hoef je niet alleen te doen. Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

19 maart
In de workshop ‘Jouw netwerk is goud waard’ leer je hoe je optimaal gebruikmaakt van jouw netwerk. De kans is namelijk groot dat één van hen wel de juiste contactpersoon kent en je zo een voorsprong kan geven ten opzichte van al die andere sollicitanten. Tijdens deze workshop ga je stap-voor-stap te werk. Je gaat bepalen wat je nu echt wilt, waar je dat zou willen doen en wie jou daarbij zouden kunnen helpen. Je gaat met een heldere boodschap de markt op en weet aan wie je welke vraag wilt stellen. De workshop wordt gegeven door Micha van de Water.

26 maart
Aan de hand van een werkblad met individuele en plenaire opdrachten krijg je inzicht in je sterke punten en er wordt geoefend deze daadkrachtig te benoemen. Je gaat met elkaar in gesprek en je krijgt concrete handvatten om een goed cv op te stellen en je werkervaring concreet te beschrijven. Het is geen bijeenkomst waar je gewoon een cv gaat maken. Door de interactieve opdrachten en stimulerende gesprekken krijg je nieuwe inzichten om thuis mee aan de slag te gaan. De workshop is ontwikkeld door JobON.

Aanmelden
Deelname aan deze activiteiten is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk. Stuur een mail naar d.bekkers@dekappen.nl en je ontvangt één dag van tevoren de link naar de Zoom sessie. Om deel te nemen heb je een laptop nodig met camera en microfoon en een goed werkende internetverbinding. Het Zoomprogramma is gratis te downloaden. Meer informatie op www.bibliotheekhaaksbergen.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker